ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:20
 

Σε σύγκρουση Ακιντζί-Οζερσάι

Σε αντεπίθεση ο Μουσταφά Ακιντζί μετά από τα πυρά που δέχεται στο εσωτερικό της κοινότητας του

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το «Προεδρικό» του Μουσταφά Ακιντζί συγκρούεται με τον Αντιπρόεδρο της «κυβέρνησης» και «υπουργό εξωτερικών» για την τροπή των εξελίξεων και τον καθορισμό της τ/κ στρατηγικής στο Κυπριακό.

Τα όσα επεσήμανε στην νέα δημόσια τοποθέτηση του, ο κ. Ακιντζί έρχονται να ρίξουν φως στην μεγάλη ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό της τ/κ ηγεσίας. Στον απόηχο των επιθέσεων που δέχεται ο κ. Ακιντζί για την αφαίρεση σημαιών από το «προεδρικό» κατά την πρόσφατη συνάντηση του ίδιου με μια ε/κ αντιπροσωπεία, ο τ/κ ηγέτης έβαλλε κατά του Κουντρέτ Όζερσαϊ με αφορμή τις τελευταίες τοποθετήσεις και κινήσεις του τελευταίου στο Κυπριακό. «(Στην πρόσφατη δήλωση του) ο κ. Όζερσαϊ δηλώνει ότι εγώ επιμένω για το μοντέλο που βασίζεται στον καταμερισμό (ομοσπονδία), ενώ θα έπρεπε να επιχειρηθεί ένα μοντέλο που θα βασίζεται στην συνεργασία», επισημαίνει ο κ. Ακιντζί, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο ίδιος, κατά την πορεία του στην πολιτική σκηνή τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των δυο κοινοτήτων σε πολλά πεδία.

Εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι υποχρεώνεται να ανταλλάξει απόψεις-πυρά δια μέσου του τύπου με τον κ. Όζερσαϊ, ο κ. Ακιντζί θέτει το εξής ερώτημα: Θα περιοριστούμε στην συνεργασία των δυο κοινοτήτων μονάχα σε κάποια πεδία;

Με βάση το παραπάνω ερώτημα, ο κ. Ακιντζί στέλνει το εξής μήνυμα: «Για χάρη της βιώσιμης λύσης θα παραιτηθούμε από αυτό που είναι δίκαιο και εύλογο; Θα απαντήσουμε το εξής στον σύμβουλο που διόρισε ο ΓΓΟΗΕ Γκουττέρες: «Τελείωσε η ομοσπονδιακή λύση. Συζητάμε μονάχα την λύση των δυο κρατών;»

Ο κ. Ακιντζί χρεώνει λάθη στην ε/κ πλευρά για το αδιέξοδο στις συνομιλίες. Ωστόσο, για να ξεπεραστεί η «ε/κ αδιαλλαξία» ο ίδιος τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με διεθνείς παράγοντες και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του τελικού διαζυγίου στο Κυπριακό.

Οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί αποτελούν «απάντηση»-άμεση αντίδραση στα όσα δήλωσε προηγουμένως ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στο Κυπριακό φέρει διαφορετικές απόψεις και ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν νέες στρατηγικές.

Πυρά κατά Ακιντζί για «σημαίες»

Εν τω μεταξύ, κύκλοι της Άγκυρας, τουρκικός τύπος και εθνικιστικοί κύκλοι της τ/κ κοινότητας βάλλουν εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα κατά του κ. Ακιντζί με αφορμή την αφαίρεση σημαιών από το «Προεδρικό» σε πρόσφατη συνάντηση της τ/κ ηγεσίας με μια ε/κ αντιπροσωπεία.

Οι εθνικιστικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ως «προσβολή» την νέα επιλογή της τ/κ ηγεσίας. Υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες της που καλούν σε παραίτηση τον κ. Ακιντζί.

Ο ίδιος ο τ/κ ηγέτης αντέδρασε στην νέα εξέλιξη με γραπτή δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι η αφαίρεση σημαιών από το «προεδρικό» αποτελεί συνηθισμένη διαδικασία στις επαφές της τ/κ πλευράς με ξένες αντιπροσωπείες. Επίσης, γίνεται για να «προφυλαχθούν» ε/κ αντιπροσωπείες που «τολμούν» να έχουν επαφές με την τ/κ ηγεσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Μάχη μέχρι την υστάτη για αλλαγές στο ψήφισμα

«Αντί να μεμψιμοιρούμε για την νέα εξέλιξη, θα μπορούσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να υποβάλουμε ...»
YIANNOULIS  |  11:47

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X