ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σειρά επαφών είχε στο Ισραήλ η υπουργός Μεταφορών

Με την ευκαιρία του διεθνούς συνεδρίου για θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας υποδομών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σειρά επαφών με Ισραηλινούς αξιωματούχους είχε κατά την επίσκεψη της στο Ισραήλ η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, με την ευκαιρία του διεθνούς συνεδρίου για θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας υποδομών (HLS & Cybersecurity conference), σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Η κ. Αναστασιάδου, ήταν μια εκ των κύριων ομιλητών του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, στην παρουσία Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων, όπως και πολλών συμμετεχόντων από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στο Ισραήλ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Υπουργός παρευρέθηκε σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε προς τιμή της ο Ισραηλινός Υπουργός Επικοινωνιών Ayoob Kara, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ετοιμασία και υπογραφή Μνημονίου για τις έξυπνες πόλεις και τη συνεργασία σε θέματα ταχυδρομείων. Συζητήθηκε επίσης, το ενδεχόμενο σύστασης σημείων επαφής για την παρακολούθηση θεμάτων που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες.

Η Υπουργός συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Υπουργό Συγκοινωνιών, Haim Katz, με τον οποίο συζήτησε θέματα πολιτικής αεροπορίας, οδικής ασφάλειας, καθώς και το ζήτημα της υπογραφής Μνημονίου για την αμοιβαία αναγνώριση αδειών οδήγησης.

Είχε επιπρόσθετα διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ofir Akunis με τον οποίο συζήτησε το θέμα της εφαρμογής του τριμερούς Μνημονίου συνεργασίας σε θέματα διαστήματος, που υπεγράφη στην Τριμερή Σύνοδο της Λευκωσίας τον περασμένο Μάιο αναφέρει η ανακοίνωση και προστίθεται ακόμα ότι, οι δύο πλευρές συμφώνησαν , όπως προωθηθεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για το Διάστημα, με έμφαση στην παρακολούθηση περιβαλλοντικών θεμάτων της Μεσογείου.

Η κ.Αναστασιάδου είχε διαβουλεύσεις με τον Διευθυντή της ανεξάρτητης Αρχής Κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ Yigal Unna, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα Κυβερνοασφάλειας και εξετάστηκε παράλληλα η προοπτική περαιτέρω συνεργασίας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές πλαίσιο, ενόψει της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής (Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα) που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Δεκεμβρίου στην πόλη Beer Sheva.

Κατά τις επαφές της στο Ισραήλ, την κ. Αναστασιάδου συνόδευαν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, η πρέσβης της Δημοκρατίας στο Ισραήλ Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου και ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Γιώργος Μιχαηλίδης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Αναπάντεχη η απόφαση του δικαστηρίου για τους μισθούς

«Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω... Πως γίνεται οι προϋπολογισμοί κάθε χρόνο επί θητείας του νεκροθάφτη του ...»
ΑΝΤΡΕΑΣ Χ  |  11:17

Χαμηλές προσδοκίες από Γκουτέρες

«O μη `κανονικός` ΓΓ του ΟΗΕ ξέχασε να αναφέρει στην έκθεση του την Τουρκία. Απλά του διέφυγε.... »
ΑΚΑ  |  10:05

Περδίος: Δεν με ικανοποιεί η παράταση στο Brexit

«Τα παιδία δεν …παίζει πλέον, αφού τα βρίσκουν σκούρα, και δεν ξέρουν τι να κάνουν!!!»
Ai Em  |  09:38

Σεβασμό στο Εφετείο ζητάει ο Γλαύκος Χατζηπέτρου

«Ακούστε τον άνθρωπο που με δικές του οδηγίες κατάστρεψε την οικονομία του τόπου και συνεχίζει προς αφανισμό ...»
ΑΚΑ  |  21:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X