ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:42
 

Στην Αλεξάνδρεια ο ΥΠΑΜ για την αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8»

Θα παρακολουθήσει, μαζί με τους ομόλογούς του της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την τελική φάση της άσκησης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

O Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης μεταβαίνει αύριο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της χώρας Στρατηγού Mohamed Zaki, για να παρακολουθήσει, μαζί με τους ομόλογούς του της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την τελική φάση της αεροναυτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8».
 
Η άσκηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων από Ελλάδα και Αίγυπτο και σε αυτήν η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ», Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών και Αξιωματικούς Επιτελείς για την υλοποίηση του σχεδιασμού και τον συντονισμό της, σε διάφορες επιτελικές θέσεις.
 
«Η συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στην κοινή αεροναυτική άσκηση ‘ΜΕΔΟΥΣΑ’ και η καθιέρωση της συμμετοχής της χώρας μας στην άσκηση, αναμφίβολα δίνει μια νέα διάσταση και δυναμική στις σχέσεις των τριών χωρών στους τομείς της πραγματοποίησης κοινών ασκήσεων, σε μια εποχή που αμφισβητούνται έντονα η κυριαρχία μας και η εξάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ μας», αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση.
 
Προσθέτει ότι «η κοινή άσκηση γίνεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των τριών χωρών με απώτερο στόχο την εδραίωση της ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
 
Τον Ιούνιο και Νοέμβριο του 2018 είχαν πραγματοποιηθεί οι ασκήσεις «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» και «ΜΕΔΟΥΣΑ 7», σε Αλεξάνδρεια και Κρήτη αντίστοιχα, στις οποίες η Κύπρος είχε συμμετάσχει με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ομάδα ΟΥΚ και Αξιωματικούς Επιτελείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X