ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Στις Βρυξέλλες για Συμβούλια Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Μογκερίνι και Κατρούγκαλο

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις συνόδους των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο περιθώριο των εργασιών των δύο Συμβουλίων, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο.
 
Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, σε σύνθεση Άρθρου 50, θα συζητήσει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, υπό το φως της καταρχήν συμφωνίας Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης επί του κειμένου της Συμφωνίας Αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ, καθώς και επί του περιγράμματος της Πολιτικής Δήλωσης για τη Μελλοντική Σχέση, και θα προετοιμάσει σχετικώς την Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε σύνθεση Άρθρου 50, της 25ης Νοεμβρίου.
 
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, θα συζητήσει τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, το μετεκλογικό σκηνικό στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, καθώς επίσης και τις ανθρωπιστικές πτυχές της κρίσης στην Υεμένη. Ακολούθως οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία. Τέλος σε κοινή σύνοδο με τους Υπουργούς Άμυνας θα συζητήσουν σειρά θεμάτων που αφορούν στην Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 20 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X