ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:51
 

Στις Βρυξέλλες για Συμβούλια Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Μογκερίνι και Κατρούγκαλο

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις συνόδους των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο περιθώριο των εργασιών των δύο Συμβουλίων, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο.
 
Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, σε σύνθεση Άρθρου 50, θα συζητήσει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, υπό το φως της καταρχήν συμφωνίας Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης επί του κειμένου της Συμφωνίας Αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ, καθώς και επί του περιγράμματος της Πολιτικής Δήλωσης για τη Μελλοντική Σχέση, και θα προετοιμάσει σχετικώς την Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε σύνθεση Άρθρου 50, της 25ης Νοεμβρίου.
 
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, θα συζητήσει τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, το μετεκλογικό σκηνικό στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, καθώς επίσης και τις ανθρωπιστικές πτυχές της κρίσης στην Υεμένη. Ακολούθως οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία. Τέλος σε κοινή σύνοδο με τους Υπουργούς Άμυνας θα συζητήσουν σειρά θεμάτων που αφορούν στην Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 20 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μετωπική σύγκρουση Νταβούτογλου - Ερντογάν

«Θύμωσε και το λατζινάρι! »
ΑΚΑ  |  11:13

Πάτωσε στην ελευθεροτυπία η Τουρκία

«Mαντιλοφορεμένες, δηλαδή οπισθοδρομικές, διαλαλούν την οπισθοδρομικότητα της Τουρκίας! Να γελάσουμε ...»
ΑΚΑ  |  11:11

Πολιτική αβεβαιότητα στα κατεχόμενα

«Έ, ρε γλέντια!»
ΑΚΑ  |  11:09

Υφ.Τουρισμού: Στήριξη στους στόχους της Λεμεσού για τον τουρισμό

«Τα παιδία …παίζει, και μας …εμπαίζει!!!»
Ai Em  |  10:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X