ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:29
 

Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για τα Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων

Οι Υπουργοί θα ανασκοπήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2021–27

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις συνόδους των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχονται τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει πως το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Βενεζουέλα και το Ιράν. Περαιτέρω, οι Υπουργοί Εξωτερικών των 28 Κρατών Μελών θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τη συνεργασία της ΕΕ με την Αφρικανική Ένωση και θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και του άτυπου γεύματος εργασίας που θα έχουν το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας. 
 
Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, οι Υπουργοί θα ανασκοπήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2021–27 και θα προετοιμάσουν το προσχέδιο Συμπερασμάτων που θα τεθεί ενώπιον των Αρχηγών Κρατών στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, τα οποία θα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, τη Μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ενιαία Αγορά και το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
 
Στο περιθώριο των συνόδων των δύο Συμβουλίων, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει τη Δευτέρα σε πρόγευμα εργασίας που παραθέτει η Αυστριακή ομόλογός του, Karin Kneissl, με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Peter Maurer.

Αργότερα θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Teodor Meleşcanu, η χώρα του οποίου θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2019, την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP).
 
Από τις Βρυξέλλες, ο ΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Στρασβούργο για να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα προσφωνήσει την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με το «Μέλλον της Ευρώπης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X