ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:25
 

Συζήτηση Αναστασιάδη για τα ΜΕΔ με Παπαδόπουλο - Σιζόπουλο

Είναι όλα αυτά τα ζητήματα για το θέμα της αντιμετώπισης των προβληματικών δανείων που ήδη υπήρξε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε τη Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τις συναντήσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί, στο δείπνο της 16ης Απριλίου, αλλά είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και ειδικότερα για τις αλλαγές που χρειάζονται στο κράτος και γενικότερα για μέτρα, τα οποία περιμένει η κυπριακή κοινωνία μετά τις Προεδρικές Εκλογές.

Ο Πρόεδρος εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συνομιλία που είχε και με τον κ. Παπαδόπουλο και με τον κ. Σιζόπουλο. Μπορεί να υπάρχουν πολιτικές διαφορές, ωστόσο, υπάρχει διάθεση συνεργασίας και υπάρχει κατανόηση ότι για κάποιους κοινούς στόχους, όπως εξάλλου είχαν διευκρινιστεί και μέσα από τον διάλογο που έγινε στην προεκλογική εκστρατεία, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, ούτως ώστε να ληφθούν αποφάσεις που περιμένει ο πολίτης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και για δημιουργία μιας καλύτερης λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, είτε με μεταρρυθμίσεις είτε με κοινωνικά μέτρα είτε με μέτρα που αφορούν ειδικότερες κατηγορίες κοινωνικών ομάδων, όπως στις ορεινές περιοχές».

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα του φορέα για τα «κόκκινα» δανείων, ο Εκπρόσωπος είπε «οπωσδήποτε. Είναι όλα αυτά τα ζητήματα για το θέμα της αντιμετώπισης των προβληματικών δανείων που ήδη υπήρξε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου είχε εκφραστεί σε μεγάλο βαθμό κοινή αντίληψη».

Πρόσθεσε ότι «η διαδικασία είναι υπό μελέτη, γίνονται όλες οι προκαταρκτικές εργασίες από το Υπουργείο σε διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, και βεβαίως θα συνεχιστεί και ο διάλογος στο επίπεδο της σύσκεψης των κομμάτων. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει κοινή αντίληψη και συνείδηση ότι για κάποια προβλήματα θα πρέπει να συνεργαστούμε και δεν είναι θέμα να επιβληθούν οι αποφάσεις του ενός ή του άλλους. Σε αυτό το επίπεδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει την ικανοποίηση του γιατί τώρα μετά τις προεδρικές εκλογές είναι η ώρα και οι πολίτες περιμένουν να δουν συγκεκριμένα έργα από όλο το πολιτικό σύστημα».

Σε ερώτηση για το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό το οποίο μπορεί να αναμένεται στη συνέχεια είναι κάποιες πρωτοβουλίες από τα Ηνωμένα Έθνη. Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε από την τουρκική πλευρά την ανταπόκριση στην τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα πρέπει να επαναρχίσει ο διάλογος».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχουμε κάτι τέτοιο υπόψη μας, δεν έχουμε κάποια πληροφορία. Περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν κάποιες κινήσεις».

Ερωτηθείς αν τα ΗΕ ζήτησαν την άποψη της πλευράς μας επ’ αυτού του θέματος απάντησε αρνητικά.  Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του Προέδρου είναι δεδομένη και θετική. Πέραν αυτού δεν μπορεί ο Πρόεδρος να κάνει από μόνος του κάτι περισσότερο. Ίσως να μπορέσει να υπάρξει συνέχεια παρά το γεγονός ότι συντρέχουν διάφοροι παράγοντες, είναι η διεθνής συγκυρία με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, είναι οι εκλογές που έχουν προκηρυχτεί στην Τουρκία και μέσα σε αυτό το σκηνικό μπορεί να υπάρξει κάποια επόμενη είδηση από κάποια πρωτοβουλία των ΗΕ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X