ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:21
 

Συζήτηση Αναστασιάδη - Περδίκη για πολιτογραφήσεις και Κυπριακό

Παρέδωσε στον Πρόεδρο κατάλογο από εισηγήσεις του κινήματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα νομοσχέδια που η Κυβέρνηση θα προωθήσει στη Βουλή καθώς και το Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Περδίκης είπε πως κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του παρουσίασε ένα κατάλογο από νομοσχέδια που θέλει τη στήριξη στη Βουλή από το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, ενώ συζήτησαν και το Κυπριακό και τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ των ΗΕ καθώς και τις πιο μεγάλες δυσκολίες για τη πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε πως αυτό που ανέφερε ο ίδιος στον Πρόεδρο σε σχέση με το Κυπριακό είναι να εξασφαλίσει πως δεν θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις καθώς πραγματοποιούνται γεωτρήσεις από πλευράς Τουρκίας και παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, και πως θα πρέπει επίσης να τερματιστούν οι σχεδιασμοί του ψευδοκράτους στην Αμμόχωστο. «Ήταν μια συμφωνία μας σε αυτό το σημείο, αντιλαμβάνομαι ότι πολύ σύντομα θα συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο, πολύ πιο σύντομα από τις 25 Νοεμβρίου, για να ενημερώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για το έγγραφο που κατέθεσε στον κ. Γκουτέρες», είπε.

Σε σχέση με την εσωτερική διακυβέρνηση, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως συζήτησαν εκτενώς το θέμα με τις πολιτογραφήσεις, προσθέτοντας πως ο ίδιος είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να προχωρήσει με ακύρωση των πολιτογραφήσεων που είναι ξεκάθαρο ότι δόθηκαν με μια διαδικασία που έπασχε από την αρχή και να μην περιμένει τη ολοκλήρωση του ελέγχου από τους ανεξάρτητους οίκους.

Παράλληλα, επέδωσε, όπως δήλωσε, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ένα κατάλογο από εισηγήσεις του Κινήματος με πραγματικές, όπως τις χαρακτήρισε αλλαγές. Ανέφερε πως αυτά στα οποία αναμένει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στήριξη στη Βουλή, είναι θετικές μεταρρυθμίσεις που με την εφαρμογή τους εξωραΐζουν ολόκληρο το σύστημα. «Εμείς αυτό που ζητούμε είναι πραγματική αλλαγή που να ταυτίζεται με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και που θα φέρουν την Κύπρο στην πρωτοπορία των προσπαθειών για την κλιματική αλλαγή και για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X