ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Θ. Τσιόλας: Σημαντική η διασφάλιση του κεκτημένου όπως το παρέδωσε ο ΓΓ

Ο κ.Τσιόλας ανέφερε ότι ΠτΔ είχε δύο συναντήσεις με τη Τζέιν Χολ Λουτ στην οποία περιέγραψε ξεκάθαρα και με σαφήνεια τη δική μας θέση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αυτή την περίοδο, και παρά τα προσκόμματα που η Τουρκία για μια ακόμη φορά προβάλλει, οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στη διαμόρφωση των όρων αναφοράς, που όπως επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για αποτελεσματική διαπραγματευτική διαδικασία, ανέφερε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μέχρι στιγμής δύο συναντήσεις με την εκπρόσωπο του Αντόνιο Γκουτέρες, Τζέιν Χολ Λουτ  στην οποία περιέγραψε ξεκάθαρα και με σαφήνεια τη δική μας θέση, προσθέτοντας ότι "θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλίσουμε το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων έτσι όπως μας το παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο κ. Γκουτέρες στο Κραν Μοντανά και το οποίο για πρώτη φορά περιλαμβάνει ρητές και σαφείς αναφορές για κατάργηση εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων".

Ορίζει, επίσης, συνέχισε, την επιστροφή της Μόρφου και δίνει το πλαίσιο διαπραγμάτευσης για σειρά άλλων κρίσιμων παραμέτρων, όπως ο τρόπος λήψεως αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα. Καταγράφονται, συνέχισε ο κ. Τσιόλας, βασικά ζητήματα του κυπριακού προβλήματος και γι΄ αυτό ο Πρόεδρος επιδεικνύει υπομονή και επιμονή, προκειμένου να κρατήσουμε όλα όσα κερδίσαμε με σκληρή διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια.

"Η δική μας πλευρά, όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι έτοιμη οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος να εμπλακεί με όλη την καλή θέληση στη διαπραγματευτική διαδικασία, έτσι όπως την έχει καθορίσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, προκειμένου να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από την κατοχή και να επανενώσουμε την πατρίδα μας", ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα από αυτή την προσπάθεια, θα αποτελεί την καλύτερη δικαίωση για όλους τους ήρωες, που πρόσφεραν το πολυτιμότερο αγαθό και θυσίασαν την ομορφιά της ζωής για την ελευθερία της πατρίδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X