ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Θετικότατες οι εξελίξεις στο ΡΙΚ, λέει ο βουλευτής Ο. Κουλλά

Η απόφαση του ΔΗΣΥ φαίνεται ότι τροχοδρόμησε εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εχουμε θετικότατες εξελίξεις με τον τροποποιημένο προϋπολογισμό του ΡΙΚ ανέφερε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς μετά από συνάντηση στα γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ, Αδρέα Φράγκο και τον Γενικό Διευθυντή, Μιχάλη Μαραθεύτη, στην παρουσία και του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η απόφαση του ΔΗΣΥ (καταψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ την περασμένη Παρασκευή) φαίνεται ότι τροχοδρόμησε εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και λειτουργεί καταλυτικά ώστε να «πετύχουμε εκείνες τις αλλαγές που όλοι ανεξαιρέτως επιθυμούν», είπε ο κ. Κουλλάς. «Επιθυμούμε αλλαγές τόσο σε ό,τι αφορά τη δομή και τη σωστή διοίκηση και λειτουργία των οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων του Ιδρύματος, επιθυμούμε και εκείνες τις αλλαγές που αφορούν στην ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων και γενικότερα του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως ακριβώς επιβάλλουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες», είπε.
 
Οι ευρωπαϊκοί κανόνες θεωρούν επιβεβλημένη την ύπαρξη δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την αναγκαία οικονομική και άλλη στήριξη από την πολιτεία, με την προϋπόθεση ότι είναι μια δημόσια αποστολή διαφορετική από άλλα κανάλια ή σταθμό εμπορικού χαρακτήρα, είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ. «Η απόφασή μας δεν ήταν στιγμιαία, αλλά κατόπιν βαθέως προβληματισμού. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα συμβάλλουμε ως ΔΗΣΥ για να επιτευχθούν εκείνες οι αλλαγές ώστε να έχουμε στον τόπο μας την δημόσια ραδιοτηλεόραση που αξίζει σε όλους τους πολίτες που στο τέλος της ημέρας είναι οι χρηματοδότες του προϋπολογισμού του ΡΙΚ», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς εάν θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ αύριο στη Βουλή, ο Ονούφριος Κουλλάς είπε ότι οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Δεν θέλω να προκαταλάβω την οποιαδήποτε απόφαση, θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών αύριο το πρωί ο προϋπολογισμός, θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική μας ομάδα. Σίγουρα έχουμε θετικότατες εξελίξεις».
 
O Πρόεδρος του ΡΙΚ Ανδρέας Φράγκος ανέφερε ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ για τον νέο τροποποιημένο προϋπολογισμό που κατέθεσε το Ίδρυμα και πως επιφυλάσσεται να επανέλθει με συμπληρωματικό προϋπολογισμό για «ένα περαιτέρω ενισχυμένο πρόγραμμα με πολιτιστικές και ειδησεογραφικές εκπομπές. Επίσης ενημερώσαμε τον ΔΗΣΥ για το γεγονός ότι μέσα από την καταρχήν αυτή αρνητική εξέλιξη, προσπαθήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, το ΔΣ και όλες οι συντεχνίες του ΡΙΚ, να την μετατρέψουμε σε μια θετική δυναμική».
 
Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, είχαν την υπογραφή μιας καταρχήν συμφωνίας με τις συντεχνίες για την πορεία επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων του ΡΙΚ. «Θέσαμε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και δεσμευθήκαμε πλέον όλοι γραπτώς πως θα προσφέρουμε λύσεις σε σοβαρά προβλήματα, όπως είναι το οργανόγραμμα, το εργασιακό καθεστώς των ανθρώπων του ΡΙΚ, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι μόνιμοι συνεργάτες. Και επίσης δεσμευθήκαμε να υποβάλλουμε πρόταση για την οικονομική ανεξαρτησία και αυτονομία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
 
Ζήτησαν κατέληξε, την στήριξη σε αυτή τους την προσπάθεια του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του κόμματος του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X