ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:28
 

Το υδατικό και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, συζήτησαν Σιζόπουλος - Καδής

Ο κ. Καδής τόνισε την ανάγκη «για καλύτερη διαχείριση των πόρων που έχουμε στη διάθεση μας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θέματα όπως το υδατικό πρόβλημα, η αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, η επένδυση σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και οι προκλήσεις στον ευρύτερο τομέα του περιβάλλοντος, συζήτησαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση των δύο ανδρών που έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργού, ο κ. Καδής αναφέρθηκε σε «πολύ θετική στάση και διάθεση» της ΕΔΕΚ «για συνεννόηση στα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Υπουργείο Γεωργίας και εξέφρασε την ετοιμότητά του να δεχθεί «και τις ιδέες, τις εισηγήσεις και τους προβληματισμούς» που θα υποβάλει η ΕΔΕΚ ώστε μέσα από σύνθεση απόψεων όλων των πολιτικών κομμάτων, όπως είπε, «να φθάνουμε σε ευρύτερα αποδεκτές λύσεις για τα μεγάλα αυτά ζητήματα».

Αναφερόμενος στο υδατικό πρόβλημα, ο κ. Καδής τόνισε την ανάγκη «για καλύτερη διαχείριση των πόρων που έχουμε στη διάθεση μας», όπως είπε, «αλλά και για την παραγωγή επιπρόσθετων ποσοτήτων νερού».

«Έχω εξηγήσει στον Πρόεδρο τις σκέψεις και τον προγραμματισμό μας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, ο κ. Καδής εξέφρασε την ανάγκη να στηριχθεί ο Κύπριος αγρότης, προσθέτοντας ότι έχει παρουσιάσει τις σκέψεις του σχετικά» με την αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών όπου με νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσουμε στην διόρθωση στρεβλώσεων» με τη βοήθεια των πολιτικών κομμάτων.

Ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε επίσης «στην ανάγκη να επενδύσουμε σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που να έχουν έντονο το στοιχείο της ταυτότητας και να χαρακτηρίζονται από την προέλευση τους» και πρόσθεσε ότι «το χαλλούμι, οι κυπριακές πατάτες και τα κυπριακά κρασιά μας δείχνουν τον δρόμο».

Τέλος, ο κ. Καδής είπε ότι συζήτησαν και τις προκλήσεις στον ευρύτερο τομέα του περιβάλλοντος, την διαχείριση των αποβλήτων, την ανάγκη να διατηρήσουμε μια ισορροπία, όπως είπε, ανάμεσα στην ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος και την φιλοσοφία που διέπει την δική μας πολιτική ως προς την διαχείριση σημαντικών περιοχών με ιδιαίτερη περιβαλλοντική σημασία».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε ικανοποίηση γιατί έχει ακούσει, όπως είπε, προτάσεις, εισηγήσεις και τρόπο διαχείρισης σημαντικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε για χρόνια η κυπριακή γεωργία και κτηνοτροφία και διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι η επικοδομητική στάση της ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στο πλαίσιο μιας σωστής διαχείρισης όλων των ζητημάτων τα οποία είναι προς όφελος του κυπριακού κράτους, του Κύπριου πολίτη και κυρίως των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι συζήτησαν τόσο το θέμα του υδατικού που είναι ένα τεράστιο ζήτημα για την πατρίδα μας, όπως είπε, όσο και το θέμα της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα της κυπριακής οικονομίας που είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.

«Ένας τομέας που τις τελευταίες πενταετίες έχει παρουσιάσει σημαντική συρρίκνωση αλλά εκτιμούμε ότι με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και σε ένα σωστό πλαίσιο προγράμματος μπορεί να υπάρχει αναβίωση και ποιοτική αναβάθμιση προς όφελος κυρίως και του αγρότη και της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να προστατευτεί ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός κόσμος και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά την ίδια στιγμή», όπως είπε, «να ενισχυθεί με τις νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις οι οποίες υπάρχουν».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι τις λεπτομέρειες των θεμάτων αυτών τις χειρίζεται από πλευράς ΕΔΕΚ η «Νέα Αγροτική Κίνηση» που αποτελεί την αγροτική οργάνωση του Κινήματος και η οποία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Δημοψήφισμα ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή

«Γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να βασανίζουμε τα παιδιά μας με εξετάσεις; Στα Δημοτικά τις έχουμε σταματήσει ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  12:46

#PoliticsBlog Οι χρυσές συμβουλές των χρυσών συμβούλων και ο τραυματισμός Γεάδη

«Πληρώνουμε 103 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για 2 μόνο συμβούλους του κ.Χριστοδουλίδη. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ...»
Rikkos  |  12:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X