ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τραπεζική ληστεία, αναπνευστήρες και κούρεμα στον καυγά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Θυμήθηκαν προεκλογικά τη διακυβέρνηση Χριστόφια και το κούρεμα καταθέσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε σκληρή κόντρα με φόντο τη διακυβέρνηση Χριστόφια και την απόφαση για κούρεμα βρίσκεται ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μεσούσης του προεκλογικού. Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το επιτελείο Αναστασιάδη για εμπαιγμό του λαού μπροστά στην άποψη που καλλιεργείται τελευταίως περί εγκλήματος εις βάρος της οικονομίας από την απόρριψη του πρώτου κουρέματος.

Παρουσιάζοντας συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη στην οποία αρνείται ότι ήταν δική του απόφασή το κούρεμα χαρακτηρίζοντάς το παράνομο, καταγγέλλει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για αναξιοπιστία και αντιφάσεις. Από την πλευρά του ο ΔΗΣΥ, θυμίζει στο ΑΚΕΛ τα όσα έγιναν επί διακυβέρνησης Χριστόφια, σε ο,τι αφορά την εμπλοκή τραπεζιτών στο υπουργικό συμβούλιο του Δημήτρη Χριστόφια, τις δηλώσεις περί αναπνευστήρα όσο και το γεγονός ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προσπάθησε να πάρει βοήθεια από την Ε.Ε όταν αποφασίστηκε το κούρεμα δανείων της Ελλάδας.

ΑΚΕΛ: Εμπαίζουν τον λαό

«O κ. Αναστασιάδης και το επιτελείο του συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό μας προβάλλοντας προκλητικά τη θέση ότι περίπου διαπράχθηκε έγκλημα σε βάρος της οικονομίας με την απόρριψη του πρώτου, καθολικού κουρέματος, που περιλάμβανε τους ασφαλισμένους καταθέτες σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης. Για το «τερατούργημα του κουρέματος των ασφαλισμένων καταθετών, η ιδιοκτησία του οποίου αποδεδειγμένα πλέον ανήκει στον Νίκο Αναστασιάδη, άλλα δήλωνε ο ίδιος στις 20/11/2014 στην huffingtonpost σημείωσε ο κ. Λουκαϊδης. « ‘Με βάση την απόφαση του Eurogroup δεν υπήρχαν ασφαλισμένοι καταθέτες ούτε των κάτω των 100.0000 ευρώ και αυτό θα προκαλούσε κυριολεκτικά, εάν το υιοθετούσαν στην Κύπρο, όπως ήταν η απόφαση του Eurogroup, σεισμικές κυριολεκτικά συνέπειες στην υπόλοιπη Ευρώπη’» ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης διαβάζοντας την τοποθέτηση του Νίκου Αναστασιάδη στην εν λόγω συνέντευξη. 

«Όντως, είχε δίκαιο ο κ. Αναστασιάδης όταν έλεγε ότι θα προκαλούνταν σεισμικές συνέπειες στην Ευρώπη από το παράνομο κούρεμα των ασφαλισμένων καταθετών. Λογικά, όμως, ο σεισμός, που κατά τον κ. Αναστασιάδη θα ξεκινούσε από την Κύπρο, πρώτα θα ισοπέδωνε το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας μας» σημείωσε για να προσθέσει πως ο Νίκος Αναστασιάδης «άλλα έλεγε στους κατ’ αυτόν Κύπριους ιθαγενείς. Ήταν η περίοδος που ακόμη έλεγε ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως στο γιούρογκρουπ της 15ης Μαρτίου 2013. Ήταν η περίοδος που ακόμη έλεγε ότι του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να συναινέσει σ’ αυτό που αποδείχτηκε ότι ήταν δική του πρόταση και που σήμερα την εκθειάζει ως σωτήρια. Ήταν η περίοδος που έλεγε ακόμη ότι με εκείνη την πρόταση, οι κατά τα άλλα φίλοι και συνεργάτες του όπως ο Σόιμπλε, μετέτρεψαν τη χώρα και το λαό μας σε πειραματόζωο» συμπλήρωσε.
ΔΗΣΥ: Ο λαός δεν ξεχνά τον Χριστόφια

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές του ΑΚΕΛ γύρω από την οικονομία και συγκεκριμένα χθεσινές δηλώσεις του κ. Λουκαϊδη περί τραπεζικής ληστείας, θέτοντας πέντε ερωτήματα.
«Επειδή ο κυπριακός λαός έχει ευαισθησίες για τα όσα έγιναν από την προηγούμενη δεκαετία μέσα στο τραπεζικό σύστημα, χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ρωτάμε και πάλι το ΑΚΕΛ εκείνα που διερωτάται και ο κόσμος αλλά ποτέ το ΑΚΕΛ δεν είχε το σθένος να αντιμετωπίσει» σημείωσε ο κ. Προδρόμου παραθέτοντας τα εξής ερωτήματα:

1. Όταν έγινε αυτό που αποκαλούν «τραπεζική ληστεία» το ΑΚΕΛ κυβερνούσε. Τι έκανε γι’αυτό το ζήτημα και για να εμποδίσει τη ληστεία;

2. Όταν ο τραπεζίτης-υπουργός τους μαζί με τον καινούριο κεντρικό τραπεζίτη τους, πήγαν στη Βουλή και φόρτωσαν στους φορολογούμενους 1,8 δις ευρώ ζημιών μιας τράπεζας –δήθεν για να σωθεί η τράπεζα- ήταν μέρος της «τραπεζικής ληστείας»;Τι ρόλο έπαιξε το ΑΚΕΛ σε αυτή τη «ληστεία»; Ρόλο διαρρήκτη;

3. Ο «αναπνευστήρας» που κρατούσε ο κεντρικός τραπεζίτης τους και από τον οποίο πέρασαν μάταια αρκετά δισεκατομμύρια, ήταν μέρος της «τραπεζικής ληστείας» ή ήταν μια άλλη ξεχωριστή ληστεία;

4. Τους επίλεκτους υπουργούς του ΑΚΕΛ, που ήταν ΟΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, τον καιρό που κατείχαν κορυφαίες θέσεις στην τραπεζική ιεραρχία σε ποιά μεριά της «τραπεζικής ληστείας» τους τοποθετούν;

5. Όταν τον Οκτώβριο 2011 ο Πρόεδρος Δ.Χριστόφιας, που σωστά τοποθετήθηκε θετικά για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά δεν αντιλήφθηκε ότι στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπήρχε έκκληση να ζητήσουν και να πάρουν βοήθεια τα κράτη που δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων –δηλαδή πρόσκληση στην Κύπρο!... αυτό τι είδους «ληστεία» ήταν;» διερωτήθηκε ο κ. Προδρόμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση