ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:11
 

Τζιοβάνης: Με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση πλασάρει μια εικονική πραγματικότητα

Η φαινομενική επιτυχία τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον κοινωνικό τομέα έχει αγγίξει πολύ λίγου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με την κατάθεση του προϋπολογισμού η κυβέρνηση αποπειράθηκε να πλάσει και να πλασάρει μια εικονική πραγματικότητα με την οποία θεωρεί ότι θα ξεγελάσει το λαό, ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Όπως είπε, η φαινομενική επιτυχία τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον κοινωνικό τομέα έχει αγγίξει πολύ λίγους και την πραγματικότητα τη βιώνει καθημερινά η τεράστια μερίδα του πληθυσμού η οποία στερείται τα στοιχειώδη.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού αναφέροντας ότι η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα αναδεικνύει το σκάνδαλο, το ξεπούλημα και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, ενώ αποτελεί το ναυάγιο των εμμονών της Κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις. Μίλησε για καθυστερήσεις και ψηλές χρεώσεις που κράτησαν σε ομηρία την κυπριακή οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και στην επιβολή πλαφόν και στο λιμάνι Λάρνακας, κάνοντας λόγο για πολυεπίπεδες επιπτώσεις στην οικονομία αφού η εξαγωγική δύναμη του λιμανιού έχει μειωθεί σημαντικά.

Αναφερόμενος στην επαρχία Αμμοχώστου, είπε ότι η πόλη παίρνει και πάλι ελάχιστα από τον προϋπολογισμό του κράτους, δηλαδή μόνο 33,4 εκατ. ευρώ από τα 850 εκατ. του αναπτυξιακού προϋπολογισμού του κράτους.

Ωστόσο όπως είπε, ακόμα και αυτό το ποσό είναι πλασματικό αφού αποτελεί ακόμα μια ανακρίβεια της Κυβέρνησης η οποία μαγειρεύοντας τους αριθμούς έχει παρουσιάσει ως νέα έργα εκατομμυρίων, έργα τα οποία βρίσκονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο 2017-19. Ανέφερε ότι τα έσοδα του τουριστικού ρεύματος στην επαρχία τα γεύονται μόνο λίγοι και η πλειοψηφία από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλη αναμένει επιδόματα και ελεημοσύνες για να επιβιώσει.

Είπε τέλος ότι μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, έχουν προστεθεί αρνητικά πρόσημα στην οικονομία, την ανάπτυξη, τις κοινωνικές παροχές, την παιδεία και την υγεία. Ευχήθηκε ο λαός τον Φλεβάρη να αναδείξει ως πρόεδρο τον Σταύρο Μαλά, έναν άνθρωπο που σέβεται τον συνάνθρωπό του, που θα στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο, θα παλεύει μαζί του και όχι απέναντί του και θα οδηγήσει σε ένα πιο ανθρώπινο κράτος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X