ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Υπογραφή μνημονίων και συμφωνιών κατά τη Σύνοδο της Κρήτης

Την Τριμερή θα απασχολήσει επίσης μια ανασκόπηση των υπό εξέλιξη έργων και των τριμερών τομέων συνεργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μνημόνια και συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν την Τετάρτη, στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε σήμερα μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, πως "ενδεχομένως να υπογραφούν αύριο μνημόνια και συμφωνίες, όπως για την καταπολέμηση της κλοπής, λαθραίας εκσκαφής, παράνομης εισαγωγής - εξαγωγής ή μεταφοράς αγαθών πολιτιστικής κληρονομιάς, συνεργασίας για την εκπαίδευση προσωπικού τελωνείων και άλλων διοικητικών θεμάτων, συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Πειραιώς – Λεμεσού - Πορτ Σάιντ, για εκπαίδευση σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, μνημόνιο μεταξύ αρμοδίων φορέων για προώθηση επενδύσεων και μνημόνιο μεταξύ μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων».

Ο κ. Προδρόμου είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, πως στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου είναι η ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το Κυπριακό, η μετανάστευση, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις ΕΕ – Αιγύπτου, θέματα ομογενών και διασποράς, θέματα που αφορούν την Τουρκία, τη Συρία και τη Λιβύη.

Πρόσθεσε πως την Τριμερή θα απασχολήσει επίσης μια ανασκόπηση των υπό εξέλιξη έργων και των τριμερών τομέων συνεργασίας στην οικονομία, την τεχνολογία, στις πληροφορίες και επικοινωνίες, στην πολιτιστική κληρονομιά και στην εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα στην ημερήσια διάταξη θα είναι και το ζήτημα της δημιουργίας μιας Γραμματείας για την ενίσχυση του μηχανισμού συντονισμού και  υλοποίησης των εργασιών της τριμερούς συνεργασίας, σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X