ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Β. Παπακωνσταντίνου πληρώθηκε… σε λέβα

Ο καλλιτέχνης δηλώνει άγνοια για το ζήτημα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά και την είδηση ότι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πληρώθηκε από τον Δήμο Ξάνθης, για τη συμμετοχή του στις γιορτές της Παλιάς Πόλης, τον Σεπτέμβριο του 2015, με παραστατικό εταιρείας με βουλγαρικό ΑΦΜ και έδρα τη γειτονική χώρα και τον σάλο που έχει ξεσπάσει, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Πασχάλης Λύρατζης και ο μάνατζερ του τραγουδιστή διαφωνούν σχετικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί, αφού και οι δύο αρνούνται ότι έχουν ανάμειξη στην εμπλοκή της βουλγαρικής εταιρείας στη συγκεκριμένη συναλλαγή. Να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει απαντήσει για ποιον λόγο τιμολογήθηκε διπλάσιο ποσό από αυτό που κόστισε η συναυλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Χanthipress.gr», η βουλγαρική εταιρεία για την οποία γίνεται λόγος είναι η «Brain Co Southeastern EuropeLtd» με έδρα τη Σόφια. Πρόκειται για μια κλασική εταιρεία, από τις πολλές που έχουν ιδρυθεί στη Βουλγαρία με διαδικασίες εξπρές για να εξυπηρετούν Έλληνες επιχειρηματίες λόγω της ευνοϊκής φορολογίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και καταχωρίστηκε στο Βουλγαρικό Επιμελητήριο, τον Ιανουάριο του 2015. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Σόφια, συμπίπτει με την έδρα, τον όροφο και το γραφείο, που στεγάζεται η εταιρεία «UNION BALKANS BUSINESS», η οποία ασχολείται με την ίδρυση και τη διοικητική και λογιστική υποστήριξη ελληνικών εταιρειών στη Βουλγαρία. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Βrain Co Southeastern EuropeLtd» είναι δύο βουλγαρικά λέβα, ενώ ιδιοκτήτης και διαχειριστής εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλλου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Νίκος Ανταμπούφης, ασκεί σκληρή κριτική στον Δήμο Ξάνθης για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, απευθύνοντας ερωτήματα που σχετίζονται με την καθυστέρηση ανάρτησης του συγκεκριμένου τιμολογίου στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για τρεις μήνες (αναρτήθηκε στις 17-12-2015), για το γεγονός ότι, σύμφωνα με δήλωση του καλλιτέχνη, ο ίδιος εισέπραξε ένα ποσό της τάξης των 8.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που τιμολογήθηκε άγγιζε τα 16.500 ευρώ. Ο κ. Ανταμπούφης υποστηρίζει ότι «εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα που δεν περιορίζεται μόνο στην ηθική ή νομική του διάσταση, όπως ο κ. δήμαρχος και μέρος της αντιπολίτευσης δηλώνουν, αλλά αποκαλύπτει ευθέως τις καιροσκοπικές αντιλήψεις και πρακτικές στις οποίες καταφεύγει ο Δήμος Ξάνθης αδιαφορώντας για το μήνυμα που στέλνει, τις πρακτικές που εξασκεί και το γενικότερο συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πατρίδας μας».

Προηγουμένως και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης είχε θέσει ζήτημα για το πόσο θεμιτό και ηθικό είναι ο Δήμος Ξάνθης να αποδέχεται το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου να καταβάλει σε βουλγάρικη εταιρεία τα δικαιώματα της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης; Από τη μεριά του καλλιτέχνη, ο κ. Πατσέλας, υπεύθυνος του καλλιτεχνικού γραφείου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, είχε δηλώσει στο Mega ότι ο καλλιτέχνης δεν γνώριζε τίποτα για τα οικονομικά.

Πηγή: xanthipress.gr

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση