ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έγιναν τα Εγκαίνια της Νέας Πτέρυγας της Λεβεντείου Πινακοθήκης

Η έκθεση Δημιουργικά Πιάτα γίνεται για καλό σκοπό στη νέα Αιθουσα Claude Monet

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Εδώ και μερικές ημέρες στην Αίθουσα «Claude Monet» στη νέα πτέρυγα της Λεβεντείου Πινακοθήκης, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης_Coco, λαμβάνει χώρα μία ενδιαφέρουσα Έκθεση με τίτλο «Δημιουργικά Πιάτα». Η έκθεση αυτή ουσιαστικά εγκαινιάζει την καινούργια πτέρυγα με μία δράση που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να προτάξει τη δημιουργικότητα και έτσι να συνδεθεί με τον χαρακτήρα της ίδια της πτέρυγας, όπου βρίσκεται πέραν του χώρου της έκθεσης και το εργαστήρι Renoir.

Η αίθουσα Claude Monet της νέας Πτέρυγας, που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είναι ένα φωτεινό δωμάτιο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού τα μεγάλα παράθυρά του επιτρέπουν στο φυσικό φως να διεισδύει στον χώρο και να τον αγκαλιάζει, όπως σκοπεύει να αγκαλιάσει και η νέα Πτέρυγα, που φιλοξενεί το Coco_ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες και μία καινοτόμα παιδαγωγική προσέγγιση της Τέχνης. Στην Αίθουσα φιλοξενείται η Προσωρινή Έκθεση Δημιουργικά πιατα, όπου πέραν των 100 προσωπικοτήτων φιλοτέχνησαν κεραμικά πιάτα για καλό σκοπό, τη στήριξη του Σύνδεσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, που ιδρύθηκε το 1990, και του Πρότυπου Κέντρου για Άτομα με Σπαστική Παράλυση “Μιχάλης”.

Η νέα Πτέρυγα της Λεβεντείου Πινακοθήκης, που φιλοξενεί το Coco_ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, φιλοδοξεί να αγκαλιάσει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες και μία καινοτόμα παιδαγωγική προσέγγιση της Τέχνης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Φιλοδοξία του Coco είναι να λειτουργεί ως δημιουργικό και εκπαιδευτικό Κέντρο, το οποίο θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, αντανακλώντας έτσι τον εκπαιδευτικό ρόλο των μουσείων, άλλωστε και η κ. Στεφανίδου μας είπε ότι ανάμεσα στην αποστολή των μουσείων είναι να προσεγγίζουν μέσα από τις δραστηριότητες τους το ευρύ κοινό, μικρούς και μεγάλους. Η Αίθουσα «Claude Monet» μπορεί να ενοικιαστεί για διάφορους σκοπούς, όπως μας ανέφερε η κ. Στεφανίδου, όπως και άλλοι χώροι της Πινακοθήκης. Να σημειώσουμε ότι η επομένη έκθεση που θα γίνει στην αίθουσα θα έχει ως θέμα τη Νίκη Μαραγκού.

 Διαβάστε αυτή την Κυριακή στην "Καθημερινή" περισσότερα.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση