ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διάλεξη της Κατερίνας Περιστέρη στην Πανεπιστημιούπολη

Η ανασκαφέας του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη ομιλήτρια της 3ης Ετήσιας Διάλεξης Alpha Bank

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κατερίνα Περιστέρη, αρχαιολόγος, ανασκαφέας του Τύμβου Καστά Αμφίπολης και Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών θα είναι η ομιλήτρια της 3ης Ετήσιας Διάλεξης Alpha Bank που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Γιορτής των Γραμμάτων. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της κυρίας Περιστέρη στην Κύπρο για να παρουσιάσει την πορεία και τα αποτελέσματα της ανασκαφικής έρευνας για το Μακεδονικό Ταφικό Συγκρότημα του Τύμβου Καστά Αμφίπολης, καλύπτοντας την περίοδο 2012 -2014.

Συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κ. Θεόδωρος Μαυρογιάννης, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2014 υποστήριξε ότι Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη, είναι μακεδονικός τάφος και οικοδομήθηκε περί το 325 π.Χ. κατά παραγγελία του Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στην Αίθουσα Διαλέξεων Β108, του κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ.Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά) στις 18:30.

Για δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 22894334. Την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα Συμβουλίου – Συγκλήτου (αίθουσα αρ. 115), του κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου « Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στην κα Κατερίνα Περιστέρη. Για περισσότερες πληροφορίες: 22894305, email events@ucy.ac.cy

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση