ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για να δείτε την κινηματογραφική Κύπρο... πηγαίνετε στη Μάλτα

Σύμφωνα με τον βουλευτή Γ. Περδίκη το Πισσούρι και η Επταγώνια θα μετακομίσουν στη Μάλτα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Πάμπο Παπαγεωργίου είχαν εγγράψει σχετικά με την ανάπτυξη της Κύπρου ως κινηματογραφικό κέντρο το οποίο και εξετάστηκε σήμερα από την Επιτροπή Παιδείας. 

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη υιοθετήσει κίνητρα για ανάπτυξη του κινηματογράφου με πολύ θετικά αποτελέσματα και ότι η Κύπρος θα μπορούσε να φιλοξενεί περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές, αφού και το φυσικό περιβάλλον αλλά και το αστικό/αγροτικό της τοπίο προσφέρονται για τέτοιου είδους παραγωγες.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι ενώ υπάρχει εν εξελίξει κινηματογραφική παραγωγή από το BBC της Βρετανίας με θέμα τους Κύπριους μετανάστες που πήγαν στη Βρετανία αντί να γυρίζεται στην Κύπρο θα γυριστεί στη Μάλτα. 

Το Πισσούρι και η Επταγώνια θα μετακομίσουν στην Μάλτα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μιας και η κινηματογραφική εταιρεία αποφάσισε ότι είναι περισσότερο συμφέρουσα η κινηματογράφηση στο μικρό νησιωτικό κράτος της Μεσογείου παρά στην Κύπρο.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το Υπουργείο Παιδείας με το Υπουργείο Εμπορίου, το κράτος μπορεί να έχει έσοδα ύψους 33 εκατομμύριων ευρώ ετησίως και άλλα τόσα έσοδα η καταναλωτική αγορά από την ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς, όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης οι κυβερνώντες περί άλλων τυρβάζουν.

Να σημειώσουμε ότι αυτές τις μέρες παρουσιάζεται η παραγωγή «Αγαπημένες μέρες»  σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πατσαλίδη και σενάριο-παραγωγή Γιώργου Αβραάμ, που είναι ένα όμορφο ταξίδι για την εποχή που το Χόλλυγουντ γύριζε ταινία στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο χωριό Κάρμι στην Κερύνεια. 

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση