ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ειδική ξενάγηση τη Μεγάλη Τετάρτη με θέμα «Τα Άγια Πάθη»

Έργα από τα ντεπό της Λεβεντείου και από τη μόνιμη συλλογή σε μία προσωρινή Έκθεση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, η Υποδιεθύντρια Δήμητρα Θεοδότου Αναγνωστοπούλου και η Επιμελήτρια Κατερίνα Στεφανίδου σας ξεναγούν στα «Άγια Πάθη» με την ξεχωριστή ματιά της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Για πρώτη φορα αυτό το Πάσχα, διοργανώνεται ειδική ξενάγηση με θεμα «Τα Άγια Πάθη», όπως αυτά παρουσιάζονται μεσα απο εργα της Συλλογής του Παρισιού. Τα έργα που θα εκτεθούν προέρχονταο απο τη μόνιμη έκθεση αλλα και από τη συλλογή που δεν εκτίθεται στην Πινακοθήκη και αφηγούνται τα Θεία Πάθη όπως αποτυπώθηκαν απο σημαντικούς ζωγραφους από τον απόηχο της Αναγέννησης, στην Εποχή του Μπαρόκ μέχρι τον 18ο αιώνα.

Απο την έγερση του Λαζάρου μέχρι τη Μαστίγωση και τη Σταύρωση έως την Αγία Αποκαθήλωση, η ομάδα της Λεβεντείου Πινακοθήκης θα αναλύσει τόσο εικονογραφικά όσο και στιλιστικά τα Πάθη του Χριστού και το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομαδας οδηγώντας το βλέμμα μας στην Ανάσταση του Κυρίου και τη Λύτρωση.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή ξενάγηση οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και έργα της Ιταλικής σχολής του 17ου αιώνα που απεικονίζουν το Χριστό στον Σταυρό όπως επίσης και έργο του Franz Francken II, διάσημο μέλος μιας μεγάλης οικογενείας της Αμβερσας που εντάχθηκε στη Συντεχνία του Αγίου Λούκα το 1605.


Λεβέντειος Πινακοθήκη, Αναστασίου Γ. Λεβέντη 5 (πρώην Λεωνίδου), Μεγάλη Τετάρτη. Η ξενάγηση θα δοθεί στα ελληνικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 22668838, info@leventisgallery.org

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση