ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου και Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Στο πλαίσιο των δωρεάν ξεναγήσεων θα γίνει προβολή της ταινίας «Ο Μύλος και ο Σταυρός»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εορτάζουν και τιμούν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) και την Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων (21 Μαΐου) με διάφορες εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 τα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου θα παραμείνουν ανοικτά και θα δέχονται επισκέπτες από τις 09:00 μέχρι τις 7:00 μ.μ. και η είσοδος στα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου θα είναι δωρεάν.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου θα γίνει υπαίθρια, δημόσια προβολή της βραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας «Ο Μύλος και ο Σταυρός» (“The Mill and the Cross”). Πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή (2011, διάρκειας 92 λεπτών), σε σκηνοθεσία του Πολωνού σκηνοθέτη Λέχ Μαγιέβσκι (Lech Majewski). Θα προβληθεί με τους αυθεντικούς διαλόγους στην αγγλική και με αγγλικούς υπότιτλους. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ. στην αυλή του μουσείου. 
(Σημ.: σε περίπτωση κακοκαιρίας η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό του μουσείου). Πριν από την προβολή θα προηγηθεί σύντομη ξενάγηση στα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Η ταινία
Η ταινία «Ο Μύλος και ο Σταυρός» ζωντανεύει την ελαιογραφία του μεγάλου φλαμανδού ζωγράφου Πίτερ Μπρούεγκελ του Πρεσβύτερου «Ο Χριστός Φέρων τον Σταυρό» (1564), μεταφέροντάς την στη μεγάλη οθόνη. Η κινηματογραφική εικόνα εμπλουτίζεται με ζωγραφικά ντεκόρ και τη χρήση τρισδιάστατων ψηφιακών εφέ. Ως σύνθεση εικόνας και ήχου, η παρακολούθηση αυτής της ταινίας -που ταυτοχρόνως αποτελεί ένα φιλοσοφικό δοκίμιο- προσφέρει στον θεατή μια πρωτότυπη κινηματογραφική εμπειρία. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του κριτικού και ιστορικού τέχνης Michael Francis Gibson. Πρωταγωνιστούν οι Michael York, Charlotte Rampling, Rutger Hauer.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X