ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:48
 

Στο αρχαίο θέατρο της Δήλου η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Η πρώτη παράσταση μετά από 2100 χρόνια με την παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας»

Newsroom K

Στο αρχαίο θέατρο της Δήλου θα φιλοξενηθεί η πρώτη παράσταση μετά από 2.100 χρόνια. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου. Η παράσταση θα έχει τίτλο «Εκάβη μια πρόσφυγας» με τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και θα πρωταγωνιστήσει η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Η προϊσταμένη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ.Ζώζη Παπαδοπούλου σχολίασε στον «Ε.Τ.»: «Για πρώτη φορά μετά από 2.100 χρόνια το Αρχαίο Θέατρο της Δήλου φιλοξενεί θεατρική παράσταση. Το 1993 είχε πραγματοποιηθεί μια πολιτιστική εκδήλωση στο σημείο αυτό, αλλά όχι οργανωμένη θεατρική παράσταση».

Η παράσταση «Εκάβη μια πρόσφυγας» είναι βασισμένη στους μονολόγους της τραγικής βασίλισσας από τα έργα «Εκάβη» και «Τρωάδες» του Ευριπίδη. «Το σκεπτικό για αυτή την παράσταση είναι η σύνθεση των αποσπασμάτων σε μια ενιαία παράσταση και όχι το ανέβασμα μιας τραγωδίας. Γιατί μια τέτοια επιλογή θεωρήθηκε από μας επιβεβλημένη λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου. Το Αρχαίο Θέατρο της Δήλου στη σημερινή του μορφή δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος ενός ολόκληρου θιάσου», λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Νίκος Καραγεώργο.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της παράστασης θα διευθετηθούν με την κάθοδο του διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Νίκου Καραγεώργου στην Κύπρο, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν για τους S-400

«To μούτρο θα φάει τα μούτρα του! »
ΑΚΑ  |  08:15

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, βρίσκεται φέτος στο Φεστιβάλ Καννών για να παρουσιάσει την τελευταία εκδοχή του αμίμητου ήρωα, με τίτλο «Rambo V: Last Blood».

Ο Ράμπο έγινε 73 ετών

Στην τελευταία ταινία «Rambo V: Last Blood», ο αμίμητος ήρωας μάχεται ένα μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X