ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Ήταν ένας από τους τελευταίους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, ο οποίος εδώ και περίπου δύο εβδομάδες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση με λοίμωξη του αναπνευστικού, οξεία μαρμαρυγή και καρδιακή ανεπάρκεια στο νοσοκομείο Αγία Όλγα στην Αθήνα.

Το πρωί της Παρασκευής είχε γίνει γνωστό ότι βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και ότι είχε μεταφερθεί σε δωμάτιο. Ωστόσο, λίγες μέρες μέτα ξάνα μπήκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας και σήμερα το μεσημέρι αφήσε την τελευταία του πνοή.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου 1936. Σπόυδασε θέατρο στη Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με το θίασο των Σπύρου Μουσούρη – Κρινιώς Παπά.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους πιο θρυλικούς ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του 1960, και έως σήμερα ακούγεται το σλόγκαν «κορίτσια, ο Μπάρκουλης!»

Ο ηθοποίος έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, και σε ακόμη περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες, τόσο σε δραματικούς όσο και σε κωμικούς ρόλους. Συμμετείχε επίσης και σε τέσσερεις τηλεοπτικές παραγωγές.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1956 με τον «Κορυδαλλό» του Ζαν Ανούιγ και στον κινηματογράφο ένα χρόνο αργότερα στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Μαρία η Πενταγιώτισσα», δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το θελκτικό παρουσιαστικό του, η ευγενική φυσιογνωμία και η φυσική του γοητεία, γρήγορα τον καθιέρωσαν ως τον πιο δημοφιλή πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής εκείνης.

Χαρακτηριστικοί οι ρόλοι του στις ταινίες «Τζένη Τζένη», «Η θεία μου η χίπισσα», και «Κοινωνία ώρα Μηδέν».

 

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ