ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Σωκράτης τώρα», η βραβευμένη παράσταση ανοίγει την αυλαία στα Κύπρια

Μία παράσταση που αναδεικνύει την αιχμηρή λογική και τις αντιλήψεις του Σωκράτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2016, ανεβαίνει η παράσταση «Σωκράτης Τώρα», που αποτελεί μία πολυεπίπεδη πολιτική, πολιτισμική και ψυχαγωγική εμπειρία, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ ηθοποιό, σκηνοθέτη και δημιουργό της παράστασης Γιάννη Σιμωνίδη.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης και της Visionary Culture και σκοπό έχει να αναδείξει την αιχμηρή λογική και τις αντιλήψεις του Σωκράτη, σε ένα έργο που συναρπάζει με το χιούμορ και την αμεσότητά του.


Ο Γιάννης Σιμωνίδης

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου YALE, έχει διατελέσει Καθηγητής και Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Tisch School of the Arts, New York University), Διευθυντής της Ελληνικής Κοινωφελούς Ραδιοφωνίας στην ΝΥ, και ιδρυτής /διευθυντής του Ελληνικού Θεάτρου Νέας Υόρκης (EllinikoTheatro.org). Έχει τιμηθεί με το βραβείο Emmy από την Αμερικανική Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών, και με τη διάκριση του Πρεσβευτή Ελληνισμού από την πόλη της Αθήνας για την πολυετή υπηρεσία του στα Ελληνικά Γράμματα και τις Τέχνες ανά τον κόσμο. Το τελευταίο διάστημα προετοιμάζει την παράσταση «Μαορί-Βάκχες» στη Νέα Ζηλανδία, τη δραματοποίηση της Πολιτείας του Πλάτωνα, τον αειθαλή Μακρυγιάννη, και το διεθνές σύγχρονο εγχείρημα «Theatre of Peace».

Παραστάσεις
Πέμπτη και Παρασκευή, 1-2 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.
Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο ΕΘΑΛ, Λεμεσός.
Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, Παλιά Ηλεκτρική, Πάφος.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X