ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α΄Επιστημονικό Συνέδριο Βυζαντινής/ Μεταβυζαντινής Ιστορίας και Τέχνης

Τα Β΄Ηρακλείδια διοργανώνονται στο Συνοδικό της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και η Ακαδημία Πολιτισμού της Μητρόπολης «Κυπροπαιδεία» διοργανώνουν το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας και Τέχνης στο Επισκοπειό της Λευκωσίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Β΄ Ηρακλείδια.

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής. Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία. Η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου θα ανοίξει το συνέδριο με την εισήγηση «Οι λέοντες και οι σφίγγες της αρχαίας Ταμασού». Θα ακολουθήσουν πολλές και αξιόλογες εισηγήσεις από όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι προγραμματισμένες συνεδρίες είναι δέκα και αφορούν την αγιολογία/υμνολογία, την αρχαιολογία, την ιστορία και άλλους τομείς που σχετίζονται με την ιερατική αυτή περιφέρεια. Δείτε εδώ το Πρόγραμμα

Στο πλαίσιο των Β΄ Ηρακλειδίων στις 15 Σεπτεβρίου και ώρα 6:00 θα γίνουν και τα εγκαίνια του μουσείου της Επισκοπής στο μητροπολιτικό μέγαρο στο Επισκοπειό Λευκωσίας.


Πότε/πού:

Α΄Συνέδριο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας και Τέχνης, Συνοδικό Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, Επισκοπειό Λευκωσίας, 16 – 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ