ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εορτάζεται η 1η Εβδομάδα Ιταλικής Ποιοτικής Κουζίνας στον Κόσμο

Μια εβδομάδα ιταλικού φαγητού στην Κύπρο από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κύπρος θα είναι μεταξύ των 100 χωρών στις οποίες από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016 θα εορταστεί η 1η Εβδομάδα Ιταλικής Ποιοτικής Κουζίνας στον Κόσμο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Κυβέρνησης για την προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας των κρασιών και του φαγητού στο εξωτερικό που περιλαμβάνει πάνω από 1.300 εκδηλώσεις σε κάθε ήπειρο με τον τίτλο Extraordinary Italian Taste.

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο κάλεσε εστιατόρια και οργανώσεις που ειδικεύονται στην Ιταλική κουζίνα ποιότητας - γνωστά για την υψηλού επιπέδου κουζίνα και την αυστηρή επιλογή των συστατικών που χρησιμοποιούν - να οργανώσουν ειδικές γαστρονομικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που αφορούν την ιταλική γαστρονομική παράδοση.

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα έχει οργανωθεί από το Isolani Pizza Bar στη Λευκωσία, με μια βραδιά αφιερωμένη στις σπεσιαλιτέ της περιοχής της Umbria με τίτλο «Osteria Italia» (Δευτέρα 21 Νοεμβρίου) και μια εκδήλωση με τίτλο «Deluxe Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα Σαρδηνίας» (Κυριακή 27 Νοεμβρίου) με το βραβευμένο Chef Franco Podda από το εστιατόριο «Santa Rughe» του Gavoi (Νουόρο), ο οποίος θα φέρει ειδικά συστατικά απευθείας από την πατρίδα του (ο κύριος Podda θα διδάξει masterclass στους σπουδαστές της Γ ΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού). Τα εισιτήρια για τις δύο γαστρονομικές εκδηλώσεις μπορούν να αγοραστούν απευθείας από την Ιταλική πρεσβεία.

Το εστιατόριο Isolani διοργανώνει επίσης μια εκδήλωση γευσιγνωσίας (σε συνεργασία με την Enoteca Italiana) καθώς και εκδηλώσεις για την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών και μαθήματα παρασκευής του τυπικού γλυκού τιραμισού και ένα εργαστήριο πίτσας για παιδιά 6 με 12 ετών.

Το La Maison du Vin ετοιμάζει «γκουρμέ δείπνο με ιταλικό κρασί» στο Four Seasons Hotel - Vivaldi Restaurant, στη Λεμεσό τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, με επιλεγμένα ιταλικά κρασιά να συνοδεύουν κάθε πιάτο.

Το Bar Italia στη Λευκωσία θα ετοιμάσει το δείπνο «Classici Sapori Italiani», ένα πλούσιο μενού με αγαπημένα κλασικά ιταλικά πιάτα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Η εβδομάδα θα περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις με γαστρονομικό περιεχόμενο. Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα γίνει προβολή της κλασικής ιταλικής ταινίας «L'Abbuffata», ενώ την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου η Ιταλική Πρεσβεία, σε συνεργασία με την επαρχία του Rovigo και των Ροταριανών Ομίλων Λευκωσίας (Ασπέλιας και Λήδρας) θα προσφέρει στους επισκέπτες λιχουδιές και κρασιά από την περιοχή του Βένετο μετά την πρώτη προβολή εκτός Ιταλίας του πρόσφατα γυρισμένου ντοκυμαντέρ «Στα χνάρια των βενετών: ίχνη της Βενετίας στη Κύπρο».

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση