ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτο ετήσιο συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών

Επιστήμονες απ' όλον τον κόσμο θα λάβουν μέρος στο σημαντικό αυτό συνέδριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει το Πρώτο Ετήσιο Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών από τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος επιστήμονες απ’ όλα τα γνωστικά αντικείμενα της ιστορίας και της αρχαιολογίας των βυζαντινών και μεσαιωνικών χρόνων. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Ιόλη Καλαβρέζου και επίτιμος πρόεδρος του συνεδρίου ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου, τ. Διευθυντής Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν ειδικές μελέτες, ερευνητικές εργασίες και προγράμματα, αλλά και εκθέσεις έργων σε εξέλιξη στα πεδία της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, και σε άλλα αντικείμενα με επίκεντρο την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο κατά τη βυζαντινή, μεσαιωνική και οθωμανική περίοδο. Θα λάβουν μέρος 115 ιστορικοί, αρχαιολόγοι και φιλόλογοι από διάφορα πανεπιστημία του κόσμου. 


Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, αλλά και το πρόγραμμα των εισηγήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Βυζαντινολογικής Εταιρείας Κύπρου www.byzantinistsociety.org.cy/cbms2017.

Πού/πότε: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, λεωφ. Νικηφόρου Φωκά 40, (πλησίον Πύλης Αμμοχώστου), Παρασκευή-Κυριακή 13-15 Ιανουαρίου 2017

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X