ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης της Αιγύπτου ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Το Μουσείο έκλεισε το 2014 όταν υπέστη σοβαρότατες ζημιές από βομβιστική επίθεση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Άνοιξε ξανά τις πόρτες του για τους επισκέπτες το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης της Αιγύπτου το οποίο φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές ισλαμικής τέχνης στον κόσμο.

Το Μουσείο το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1903, έκλεισε το 2014 όταν υπέστη σοβαρότατες ζημιές από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση του Καΐρου, η οποία βρίσκεται στην απέναντι πλευρά.

Επαναλειτούργησε την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έλαβε χώρα τα τελευταία δύο χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την UNESCO, τον ΟΗΕ, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία.

Η έκθεση περιλαμβάνει 19 από τα 179 κατεστραμμένα κομμάτια και πάνω από 4.400 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων και περίπου 400 νέων εκθεμάτων που προβάλλονται για πρώτη φορά σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

«Είμαι έκπληκτος. Δεν έχω πάει στο Λούβρο, αλλά νιώθω σαν να είμαι σε ένα πολύ όμορφο μέρος», δήλωσε ο Χουσεΐν Ισμαήλ, ένας επισκέπτης του Μουσείου.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου δήλωσε πως ελπίζει ότι η επαναλειτουργία του Μουσείου θα προσελκύσει τουρίστες στη χώρα.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ