ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Εθνικού & Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

Το 12o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2017

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ). Βασικός στόχος του ΔΦΜΜΚ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο. Στόχος είναι επίσης να παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ έχουν ταινίες μικρού μήκους: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων, η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά. Το Φεστιβάλ ανακοινώνει ανοικτή πρόσκληση υποβολής όλων των ταινιών (ξένων και κυπριακών) μέσω των πλατφόρμων filmfreeway.com και reelport.com. Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή όσο και για τα Κρατικά Βραβεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Δικαίωμα υποβολής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2017.

Η βράβευση των ταινιών που θα συμμετέχουν στο Εθνικό & Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θα ανατεθεί σε πενταμελή διεθνή Κριτική Επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.


Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 1η Ιουνίου 2017.
Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στις ιστοσελίδες, www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και www.isffc.com.cy.

Για επιπλέον πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας +357 25 34 39 02 και στο e-mail info@isffc.com.cy 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X