ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάστηκαν σε μια ατμοσφαιρική βραδιά κυπριώτικα ερωτικά ποιήματα

«O έρωτας, όνομα ουσιαστικόν…» προέτρεψε το κοινό να βιώσει την ιδέα του ποιητικού έρωτα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μια ατμοσφαιρική βραδιά στο Πολιτιστικού Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, δεκάδες επισκέπτες απόλαυσαν μια επιλογή από τα πιο γνωστά ελληνικά και κυπριώτικα ερωτικά ποιήματα.

Με τη συνοδεία του μελωδικού ήχου της άρπας, οι ηθοποιοί Πολυξένη Σάββα και Στέλιος Καλλιστράτης παρουσίασαν το πρώτο μέρος της βραδιάς με επιλογές ποιημάτων από τον 15ο μέχρι τον 21ο αιώνα, ενώ στο δεύτερο μέρος γνωστές προσωπικότητες όπως η κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, ο Χρίστος Αρτεμίδης, η Όλγα Πιερίδου, ο Σταύρος Λαμπράκης, η Νάσα Παταπίου και ο Μητροπολίτης Κυρήνειας Χρυσόστομος απήγγειλαν το δικό τους αγαπημένο ερωτικό ποίημα.

Η εκδήλωση εγκαινίασε με ιδιαίτερη επιτυχία τη νέα σειρά δράσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος με τίτλο «Στιγμές στο Μουσείο» δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη.

Στόχος της σειράς, είναι η διοργάνωση διαδραστικών εκδηλώσεων στα δύο μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος για μια πιο ουσιαστική και ευχάριστη επαφή του κοινού με τον κυπριακό πολιτισμό.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση