ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκδήλωση προς τιμήν του δρα Δημήτρη Ζ. Πιερίδη για την προσφορά του

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού απονέμει το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Αδαμάντιος Διαμαντής

Δελτίο Τύπου

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα τιμήσουν τον δρα Δημήτρη Ζ. Πιερίδη, μεγάλο πρωταγωνιστή της πολιτιστικής συνείδησης του τόπου και αεικίνητο εμπνευστή των εικαστικών πραγμάτων. Η απονομή του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Αδαμάντιου Διαμαντή» θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.


Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης

«Από ρίζας και ευγενούς ανατροφής ήδη ταγμένος, ο Δημήτρης Πιερίδης υπερέβαλε κι εχάρισε σε Κύπρο και Ελλάδα μάτια και ματιά για την τέχνη και τον πολιτισμό μας». Εισαγωγική ομιλία από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Πολιτισμού κ. Πρόδρομο Προδρόμου.

Ιστορική αναδρομή στην οικογένεια Πιερίδη. Εισήγηση από τον καθηγητή και πρώην Πρέσβη δρα Γιώργο Γιωργή

Εικόνες και μουσική από τον Δημήτρη Πιερίδη - οπτικοακουστικό αφιέρωμα

«Τιμούμε τον δρ. Δημήτρη Πιερίδη», χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς Αδαμάντιου Διαμαντή απονέμεται στον δρ. Δημήτρη Πιερίδη - Απονομή του Βραβείου και χαιρετισμός από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του δρος Δημήτρη Ζ. Πιερίδη.


Το Ινστιτούτο Πολιτισμού

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού είναι ίδρυμα με κύριο σκοπό την παραγωγή μιας πρότασης πολιτικής για τον πολιτισμό, στην Κύπρο του 21ου αιώνα. Ιδρύθηκε από το ΔΗΣΥ, τον Ιούνιο 2008, για να λειτουργεί ως ανεξάρτητος οργανισμός. Βασικός μας στόχος είναι να συνειδητοποιήσουμε, στην πολιτική, την ανεκτίμητη κληρονομιά πολιτισμού που έχουμε να διαχειριστούμε, αλλά και την πρόκληση για μια ζωντανή πρόταση πολιτισμού και καλλιέργειας του ανθρώπου, απέναντι στην ισοπέδωση των καιρών.

Πότε/πού: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, ώρα 6 μ.μ., στο Θέατρο ΘΟΚ.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση