ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Από το κουκλοθέατρο στις σκηνές του Hollywood

Ο νεαρός ηθοποιός Δημήτρης Γιωρκάτζιης κάνει κάτι καλό στη γη της θεατρικής επαγγελίας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Έκανε κουκλοθέατρο με την αδελφή του για τους γονείς του κάθε σαββατοκύριακο όταν ήταν μόλις πέντε χρονών, όμως όπως ο ίδιος λέει «Έπαιζα μάππα όπως ούλλοι οι Κυπραίοι», όμως στα δεκαπέντε του χρόνια το θέατρο θα μπει στη ζωή του με έναν πολύ περίεργο τρόπο «τέλος της 3ης γυμνασίου, το καλοκαίρι του 2006, πήγαμε εκδρομή με το σχολείο στη Θεσσαλονίκη και όπως πάντα καθόμουν στο πίσω μέρος του λεωφορείου, στο κέντρο, και κορόιδευα τους πάντες και τα πάντα… Εκείνη τη μέρα ήμουν σε καλή ‘φόρμα’, είχα αγοράσει μάλιστα μία καινούργια την προηγούμενη μέρα». Ο μαθητικός σαματάς εντός του λεωφορείου έκανε την καθηγήτρια να του κάνει παρατήρηση αλλά και μία πρόταση που ουσιαστικά του άνοιγε τον δρόμο του θεάματος, του ζήτησε να πάει στην ακρόαση για την καινούργια θεατρική παράσταση που θα κάνει το σχολείο τον Σεπτέμβρη, ο Δημήτρης Γιωρκάτζιης αυθόρμητα είπε «εν έχω ιδέα που θέατρα». Η καθηγήτρια ωστόσο επέμεινε και τελικά πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και από τότε μέχρι τώρα, το θέατρο και ο Δημήτρης γίνονται ένα!

Αμέσως μετά το σχολείο, λαμβάνοντας κάθε χρόνο μέρος στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου και παράλληλα ξεκινά μαθήματα θεάτρου στο Σατυρικό Θέατρο Βλαδίμηρου Καυκαρίδη μέχρι το 2010. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ξεκινά να κάνει Stand-up Comedy Shows και συνεργάζεται με γνωστούς κωμικούς και ηθοποιούς όπως τους Κώστα Πρίγκιπα, Αντρέα Αθανασίου, Νικόλα Jovanni, Εύρο Glijin, Σοφοκλή Kασκαούνια και Χάρη Αριστείδου.

Μία νέα πορεία στις ΗΠΑ

Μαζί με τη θεατρική ομάδα του Θεάτρου Ανεμώνα, το 2012, εμφανίστηκε σε τρεις συνολικά παραστάσεις. Συνεργάζεται τηλεοπτικά με σειρές όπως το «7 Ουρανοί και σύννεφα αλήτες» για τριανταπέντε επεισόδια κα με το «Sasta je γιρασιν», κωμικοσατιρική σειρά. Μερικά χρόνια μετά, το 2014, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο Tv Talent Show «The Big Funny Show» και λίγο πριν φύγει για σπουδές στην Αμερική, έγραψε το κωμικοσατιρικό έργο «Χελωνονηστικάκια», ένα Comedy Show το οποίο σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Αποφάσισε επίσης τα καθαρά έσοδα της παράστασης να δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο Λατσιών. Τα «Χελωνονηστικάκια» έγιναν sold out στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Το καλοκαίρι του 2014 έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως ο ίδιος λέει στην πολιτεία της Καλής-Φουρνιάς, όπως αποκαλεί την Καλιφόρνια. Στο Χόλιγουντ ξεκίνησε τη φοίτησή του με πλήρη υποτροφία, στο Stella Adler Academy Of Acting για δύο χρόνια, μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των θεατρικών του σπουδών, δέχτηκε προτάσεις για τρεις ταινίες στο Λος Άντζελες: «Oh my dear darling», «Red» και «Please Don’t Call The Cops». Εκεί ξεκίνησε και Stand Up Comedy Shows στο Flappers Comedy Club και Improvisation Shows με την ομάδα Fiasco. Σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτος τη δημιουργική του πορεία, πρωταγωνιστεί στο Thriller Comedy «Vampire’s masquerade».

Ο Δημήτρης Γιωρκάτζης είναι ένας νέος με χιούμορ και εφησυχάζει, προσπαθεί συνέχεια για το καλύτερο και να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να φτάσει θεατρικά και καλλιτεχνικά στο επίπεδο που ο ίδιος νιώθει ότι είναι γεμάτος.
Την Κυριακή 12 Μαρτίου, κάνει πρεμιέρα μια παράσταση αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη με τη στήριξη συνεργασία του Los Angeles Greek Community.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση