ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος του έργου «Μωσαϊκό Πολιτισμών»

Στόχος του έργου ήταν η ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος του έργου «Μωσαϊκό Πολιτισμών», που πραγματοποίησαν ο Δήμος Παραλιμνίου και οι εταίροι του, Δήμοι Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι το έργο Προγράμματα Ένταξης Από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών» συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία με συνολικό προϋπολογισμό €126.466. Το έργο υλοποίησε εταιρικό σχήμα που κάλυψε όλη την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμο Παραλιμνίου και σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας και την εταιρεία Enoros Consulting Ltd.

Προστίθεται ότι «στόχος του έργου ήταν η ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου». Στο πλαίσιο του έργου Προγράμματα Ένταξης Από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών» πραγματοποιήθηκαν από κάθε Δήμο διαπολιτισμικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (φεστιβάλ), Διαπολιτισμικό/Διαδραστικό Φεστιβάλ Παιδιού για ανάδειξη και αποδοχή της διαφορετικότητας των παιδιών, προγράμματα κοινωνικής στήριξης και κοινωνικού προσανατολισμού καθώς και ενέργειες ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας.

Ακόμα πραγματοποιήθηκαν προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης που περιλάμβαναν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τέχνης, πρώτων βοηθειών και μαθήματα φύλαξης και φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε οδηγός υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το μυθιστόρημα της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ

Καβάφης, ένας άντρας σε κίνηση

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η δημιουργία του Piano Quartet, προέκυψε από την ανάγκη τεσσάρων πιανιστριών να αφήσουν πίσω τη μοναξιά μιας σόλο εμφάνισης

Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Κύπρου, με στόχο να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X