ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:02
 

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος του έργου «Μωσαϊκό Πολιτισμών»

Στόχος του έργου ήταν η ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος του έργου «Μωσαϊκό Πολιτισμών», που πραγματοποίησαν ο Δήμος Παραλιμνίου και οι εταίροι του, Δήμοι Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι το έργο Προγράμματα Ένταξης Από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών» συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία με συνολικό προϋπολογισμό €126.466. Το έργο υλοποίησε εταιρικό σχήμα που κάλυψε όλη την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμο Παραλιμνίου και σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας και την εταιρεία Enoros Consulting Ltd.

Προστίθεται ότι «στόχος του έργου ήταν η ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Επαρχίας Αμμοχώστου». Στο πλαίσιο του έργου Προγράμματα Ένταξης Από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών» πραγματοποιήθηκαν από κάθε Δήμο διαπολιτισμικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (φεστιβάλ), Διαπολιτισμικό/Διαδραστικό Φεστιβάλ Παιδιού για ανάδειξη και αποδοχή της διαφορετικότητας των παιδιών, προγράμματα κοινωνικής στήριξης και κοινωνικού προσανατολισμού καθώς και ενέργειες ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας.

Ακόμα πραγματοποιήθηκαν προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης που περιλάμβαναν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τέχνης, πρώτων βοηθειών και μαθήματα φύλαξης και φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε οδηγός υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρω 2% νόμιμο δάνειο επικοινωνίας selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  21:09

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«λάβετε δάνειο 2% για να κάνετε επιχειρήσεις, αγοράστε σπίτι, αυτοκίνητο και να πληρώσετε ιατρικούς ...»
matto gregio  |  21:07

Μπάιντεν: Την Πέμπτη η ανακοίνωση για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος

«Δεν υπάρχει "προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος". Απλώς βαζει υποψηφιότητα για να π`αρει το χρήσμα ...»
Luke  |  20:35

Μετωπική σύγκρουση Νταβούτογλου - Ερντογάν

«Θύμωσε και το λατζινάρι! »
ΑΚΑ  |  11:13

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Η έκδοση θα περιλαμβάνει χειρόγραφα του διάσημου μουσικού, φωτογραφίες από την προσωπική του συλλογή, λευκώματα με σημειώσεις και στίχους τραγουδιών.

Ο Πρινς για τον Πρινς

Ο εκδοτικός οίκος Random House ανακοίνωσε ότι η αυτοβιογραφία του, με τίτλο «The Beautiful Ones», θα κυκλοφορήσει στις 29 ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X