ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυκλοφόρησε το τέταρτο τεύχος της «Δέλτου»

Εξαμηνιαία επιθεώρηση Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Ιστορίας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Newsroom K

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το τέταρτο τεύχος της εξαμηνιαίας επιθεώρησης Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Ιστορίας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Η Δέλτος. Η έκδοση της Δέλτου είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας μιας ομάδας νέων επιστημόνων με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη και προώθηση των ιστορικών σπουδών στην Κύπρο και τον ευρύτερο ελληνικό χώρο.

Το τέταρτο τεύχος, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ιστοριοδίφη-ερευνητή Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη, καλύπτει ένα ευρύ κύκλο ενδιαφερόντων με κάποιους από τους συγγραφείς να αγγίζουν θέματα που απέφυγε μέχρι σήμερα η κυπριακή ιστοριογραφία.

 

Η Δέλτος

Η Δέλτος φιλοδοξεί, με τη σύμπραξη καταξιωμένων ιστορικών να αποβεί, κατά κύριο λόγο, χώρος έκφρασης των νέων ιστορικών.

Βασικός σκοπός της είναι η έρευνα και η επιστημονική προσέγγιση της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας, καθώς και της ιστορίας της λογοτεχνίας και των επιστημών γενικότερα. Ελλείψει ιστορικών επιστημονικών περιοδικών φιλοδοξεί, με τη σύμπραξη γνωστών και καταξιωμένων ιστορικών, να καλύψει αυτό το κενό και να αποβεί, κατά κύριο λόγο, χώρος έκφρασης των νέων ιστορικών.

Τα προηγούμενα τεύχη έχουν αφιερώματα στον μεγάλο Κύπριο ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από το θάνατό του, στο προσφυγικό ρεύμα του πρώτου μισού του 20ού αιώνα και στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη λήξη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

H κατάθλιψη μπορεί να είναι η έσχατη άμυνα των αγνών οργανισμών απέναντι στο εικονικό πανηγύρι της στιγμιαίας επιβράβευσης και της ματαιοδοξίας.

Εφηβοι δεσμώτες των smartphones

H δημοσιογράφος Νάνσι Τζο Σέιλς πιστεύει ότι πρέπει όλα να ξεκινούν από τη μόρφωση και στο τέλος του βιβλίου προτρέπει: ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X