ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:23
 

Τα παραμύθια της μαμάς που ξυπνούν μνήμες

Κυκλοφόρησε η έκδοση 19 ιστοριών στα κυπριακά με τίτλο «Μια φοράν τζ̆αι έναν τζ̆αιρόν»

Newsroom K

Ο αθλητικογράφος Πανίκος Κωνσταντίνου επιμελήθηκε και εξέδωσε συλλογή 19 κυπριακών λαϊκών παραμυθιών με τίτλο «Μια φοράν τζ̆αι στην κυπριακή διάλεκτο, τα οποία έγραψε η μητέρα του.

Πρόκειται για δέκα εννέα εικονογραφημένα κυπριακά παραδοσιακά παραμύθια που ξυπνούν παιδικές μνήμες για τους παλαιότερους και ξεδιπλώνουν για τα σημερινά παιδιά έναν αλλιώτικο, παραμυθένιο κόσμο στον παιδικό τους ορίζοντα. Τα παραμύθια της συλλογής αυτής είναι εκείνα που οι παλαιότεροι άκουγαν από τις γιαγιάδες και τα οποία διατηρήθηκαν από στόμα σε στόμα για εκατοντάδες χρόνια. Παραμύθια για βασιλιάδες, βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, αλλά και για δράκους και μάγισσες. Για φτωχούς, που θαρρείς πως τους ξέχασε ο Θεός, αλλά στο τέλος η καλοσύνη και τιμιότητά τους τούς ανταμείβει.
Παραμύθια βγαλμένα μέσα από τη σοφία του λαού, διδακτικά, που αναδεικνύουν το ήθος, την αρετή και τις πανανθρώπινες αξίες, που κινδυνεύουν στους καιρούς μας να χαθούν!

Το βιβλίο είναι γραμμένο στη σύγχρονη κυπριακή διάλεκτο και κατά τρόπο που μπορεί να την κατανοήσει ο καθένας, ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν την κυπριακή τοπολαλιά.

Τη συγκέντρωση και την καταγραφή του περιεχομένου έκανε η Ριάνα Ανδρέου Κωνσταντίνου, την εικονογράφηση η Αλεξάντρα Χριστοδούλου και την επιμέλεια είχε ο Πανίκος Κωνσταντίνου.

Για να προμηθευτείτε το βιβλίο μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 99-473349 και 99-319929  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Το μυθιστόρημα της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ

Καβάφης, ένας άντρας σε κίνηση

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X