ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:53
 

Delivering Views – Delivering Texts #24

Επισκεφθείτε το κέντρο μας αυτή την Παρασκευή, 17/5, από τις 19:00-21:00

Newsroom K

Για το 24ο κεφάλαιο του Delivering Views – Delivering Texts, το πολιτιστικό ίδρυμα Φανερωμένης 70 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, παρουσιάζοντας τις ξεχωριστές οπτικές από οκτώ Erasmus φοιτήτριες του Documentary Photography, υπό την εποπτεία του Νίκου Φιλίππου.

Γι’ αυτό το κεφάλαιο, οι θεματικές τους ποικίλουν ανάμεσα σε φλέγοντα πολιτικά ζητήματα, όπως η αμφιλεγόμενη ραγδαία ανάπτυξη των ψηλών ουρανοξυστών στην ακτογραμμή του κόλπου της Λεμεσού, στην ευημερία των ζώων και του περιβάλλοντος, σε στοιχεία του πολιτισμού όπως η τουριστική αισθητική, ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας του αστικού περιβάλλοντος της Λευκωσίας και η συντριπτική παρουσία ξεχωριστών στοιχείων στο αστικό περιβάλλον.

Ακόμα και σε πολύ προσωπικές στιγμές, όπως η συμβίωση με έναν ιδιαίτερο, αντισυμβατικό συγκάτοικο. Ένα δείγμα αυτής της δουλειάς παρουσιάζεται σε αυτή την έκδοση, η οποία αποτελεί κομμάτι μίας συνεχούς σειράς κεφαλαίων του προγράμματος Delivering Views, από τη Φανερωμένης 70. Τα τελευταία χρόνια, αυτό το πρόγραμμα έχει αποτελέσει σημαντική πλατφόρμα για την ανάδειξη ξεχωριστών και ιδιαίτερων οπτικών ματιών της κυπριακής κουλτούρας και κοινωνίας. Συμμετέχουν οι: Katharina Diem, Erin Horne, Theodosia Italou, Sophy Markova, Clarissa Schembri, Maria Shiakalli, Léna Le Tessier, Holly Watson,

Το πρότζεκτ

Η τρέχουσα δράση «Delivering Views-Delivering Texts» του Ιδρύματος Phaneromenis 70 βασίζεται στην ανταλλαγή εικόνων και κειμένων με επίκεντρο τη Λευκωσία και την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια συλλέγουμε φωτογραφίες και κείμενα τουριστών που επισκέφθηκαν την Κύπρο, προσπαθώντας μέσα από την ξένη ματιά να επιτύχουμε μια νέα προσέγγιση και ερμηνεία στοιχείων του τόπου μας. Το υλικό που συγκεντρώνεται παραδίδεται ανά διαστήματα σε επιμελητές/ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να σχολιάσουν κατ’ επιλογήν τους ό,τι τους συν-κινεί. Φιλοδοξία μας είναι μέσω της διακίνησης εικόνων και ιδεών να διεγείρουμε τις αισθήσεις, το συναίσθημα και τη σκέψη, ώστε να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος πάνω σε όσα εν κινήσει μάς διαφεύγουν.

Επισκεφθείτε το κέντρο μας αυτή την Παρασκευή, 17/5, από τις 19:00-21:00, για την παρουσίαση της νέας μας έκδοσης «Delivering Views Chapter #24 – Cyprus/New Documents».

Φανερωμένης 70, Πολιτιστικό Ίδρυμα, Στοά Παπαδοπούλου, πλατεία Φανερωμένης, www.phaneromenis70.org

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X