ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:00
 

Εγκαινιάζεται η έκθεση «On Target»

Η αρχική ιδέα βασίζεται στο έργο «Ανθρώπινοι Στόχοι» του Κύπριου εικαστικού Ρήνου Στεφανή

Δελτίο Τύπου

Το πρότζεκτ On Target είναι μια φιλόδοξη εικαστική δράση - έκθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας - Πάφος 2017 σε παραγωγή της Πολιτιστικής Κίνησης ex-Artis.

Η αρχική ιδέα βασίζεται στο έργο «Ανθρώπινοι Στόχοι» του Κύπριου εικαστικού Ρήνου Στεφανή. Η γνωστή Γερμανίδα ιστορικός τέχνης Inge Baecker με βοηθό στην επιμέλεια την εικαστικό Susan Vargas, προσκάλεσε τους καλλιτέχνες Tammam Azzam, Molitor & Kuzmin, Ulrike Rosenbach και Ρήνο Στεφανή να συμμετάσχουν στην έκθεση.

Παρουσιάζονται επίσης έργα του Wolf Vostell, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες, πρωτοπόρο του Happening και μέλος του κινήματος Fluxus. Το On Target περιλαμβάνει παρουσίαση - συζήτηση στις 5/7/2017 με θέμα «Τέχνη και Βία».

Η Inge Baecker αναφέρει στην εισαγωγή της στην έκθεση: «Η βία υπήρξε προ πολλού ένα καθιερωμένο θέμα στην ιστορία της τέχνης. Η τέχνη σήμερα, ωστόσο, διαχώρισε το ρόλο της από την απλή κατανάλωση «όμορφων» εικόνων και αρνείται στο θεατή την εύκολη διαφυγή σε αισθητικές απολαύσεις.

Η σύγχρονη τέχνη μας κατευθύνει σε βαθύτερα νοήματα και μας αναγκάζει να διαμορφώσουμε άποψη. Ο όρος «οπτική σκέψη» του Rudolf Arnheim δηλώνει πως η τέχνη αποτελεί γνωσιολογική πράξη. Τα γεγονότα σχεδιάζονται, συνδυάζονται (collaged), ζωγραφίζονται, εγκαθίστανται και δέχονται ένα καταστροφικό χειρισμό.

Μέσω της καταστροφής τους δημιουργούν νέους αστερισμούς και πυροδοτούν νέες διαδικασίες σκέψης και αντίληψης. Είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία που οι καλλιτέχνες αυτής της έκθεσης ανέπτυξαν τη δουλειά τους. Αυτό ισχύει για τον Ρήνο Στεφανή στη ζωγραφική και τα σχέδια του, για τον Tamman Azzam στα κολάζ του, για την Ulrike Rosenbach στις εγκαταστάσεις και βίντεο της και για τους Molitor&Kuzmin στις εγκαταστάσεις τους με φως.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, «Γλέντι στην ακρογιαλιά ΙΙ», δεκαετία 1970. Ταπισερί 196x268 εκ.

Ζωγραφική... στον αργαλειό

Το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, ετοιμάζει έκθεση με τίτλο «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το μυθιστόρημα της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ

Καβάφης, ένας άντρας σε κίνηση

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X