ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:17
 

Ατομική έκθεση του Άγγελου (Παναγιώτου) στην Golden Gallery by Kapatays

Ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει τη δουλειά του στην Κύπρο για πρώτη φορά

Newsroom K

Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει την ατομική έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Άγγελου (Παναγιώτου), ο οποίος εκθέτει για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η Golden Gallery by Kapatays εδώ και καιρό έχει θέσει ως στόχο της την ανάδειξη των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων και την παρουσίασή τους στο κυπριακό φιλότεχνο κοινό. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο η Golden Gallery by Kapatays φέρνει τον Άγγελο ενώπιος ενωπίω με το κυπριακό κοινό και τον συστήνει στους λάτρεις της ζωγραφικής τέχνης.

Αναζητώντας το μαγικό κάλλος
Η ζωγραφική του Άγγελου είναι περιγραφική, με φωτογραφικές λεπτομέρειες και φυσικότητα χρωμάτων, τα οποία συνυπάρχουν με τα υπόλοιπα μορφολογικά στοιχεία εν πλήρη αρμονία και μέτρο. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από ένα ιλλουζιονιστικό, σκηνογραφικό ρεαλισμό, διά μέσου του οποίου ο καλλιτέχνης επιδιώκει την αναζήτηση του μαγικού κάλλους, όπως οι καλλιτέχνες της Αναγέννησης.

Ο Άγγελος αναζητεί, εκτός από το μαγικό κάλλος και την βαθιά ουσία της ομορφιάς και με τις αναφορές του σε μπαρόκ στοιχεία, χωρίς όμως την αναμενόμενη υπερβολή, η αριστοτεχνική μαεστρία στη χρήση του εικαστικού φωτός, επιτυγχάνει την ισορροπία ανάμεσα στη νόηση, την ιδέα και την εκτέλεση. Τα στοιχεία αυτά συντείνουν στην πρόκληση συναισθήματος, καθώς και στην πνευματική τέρψη του φιλότεχνου κοινού, μέσα από τις μαγευτικές αφηγήσεις του ζωγράφου.


Ως καλλιτέχνης θέλει η τέχνη του να αναδεικνύει την ομορφιά στην ουσία της, να βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο, αλλά συνάμα και να προβληματίζει τον σύγχρονο άνθρωπο για τη σχέση του με τον εαυτό του, τη φύση και τις διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες, οι οποίες έχουν φθαρεί.

Ο καλλιτέχνης
Ο Άγγελος σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1962 – 1967) στο εργαστήρι του Γιώργου Μαυροΐδη. Συνέχισε τις σπουδές του με αλλεπάλληλα εκπαιδευτικά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης, όπου μελέτησε τους μεγάλους δασκάλους του παρελθόντος και τις σύγχρονες τάσεις της δυτικής τέχνης. Πρωτοπαρουσίασε τη ζωγραφική του στον ελληνικό εικαστικό χώρο το 1975 και έκτοτε εργάζεται αδιαλείπτως, εκθέτοντας το έργο του σε χώρες της Ευρώπης και Αμερικής.


Τα εγκαίνια θα τελέσει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στην παρουσία του καλλιτέχνη.

Πληροφορίες: Golden Gallery by Kapatays, Μνασιάδου 8, Λευκωσία. Τηλ.: 22665727, 99643177

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Τα τεκμήρια της κυπριακής τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο ανέβηκαν στο σήμερα με έναν τρόπο εκστατικό.

Ο Picasso στην Κύπρο

Εύστοχα η έκθεση, λοιπόν, παρουσιάζει σχεδόν σε παράλληλη πορεία χαρακτηριστικά δείγματα της κεραμικής δημιουργίας του Picasso ...
Newsroom K
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X