ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Έκθεση γλυπτικής του Λεωνίδα Σπανού

Ο καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την οργανοποιία

Newsroom K

Η Γκαλερί Γκλόρια ξεκινάει τη φετινή σαιζόν με έκθεση γλυπτικής του καταξιωμένου Κύπριου γλύπτη Λεωνίδα Σπανού. Αυτή είναι η ένατη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Γκαλερί Γκλόρια, ενώ έργα του έχουν εκτεθεί και στο εξωτερικό. Η πιο πρόσφατη έκθεση έγινε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ στη Θεσσαλονίκη το 2016. Παράλληλα με τη γλυπτική, ο Λεωνίδας Σπανός ασχολείται με την κατασκευή παραδοσιακών λαϊκών οργάνων, στην οποία είχε αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια. Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στο προσκήνιο για να παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά σε ατομική έκθεση.

 

Ο Λεωνίδας Σπανός γεννήθηκε στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Άγιος Βασίλειος. Φοίτησε για επτά χρόνια στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Πράγας, με κρατική υποτροφία, και μαθήτευσε κοντά στον καθηγητή Axmann. Από το 1983 έως σήμερα ζει και εργάζεται στο Δάλι. 

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.00 – 8.00 μ.μ. Σάββατο, 10:30-12:45 π.μ. Διάρκεια έκθεσης έως και τις 23 Οκτωβρίου.


Γκαλερί Γκλόρια, Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία, τηλ. 22762605, www.gloriagallery.com. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στην πρόωρα χαμένη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν αφιερωμένη η ημερίδα-έκθεση «Σύγχρονοι Μινωίτες: Ο κρητικός πολιτισμός, πηγή έμπνευσης», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Λονδίνου.

Η Σοφία από την Κρήτη

Ένα πολυπληθές ακροατήριο ανακάλυψε πώς ο Μινωικός πολιτισμός, εξακολουθεί να εμπνέει τον σύγχρονο κόσμο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Μέσα στο Virginia Museum of Fine Arts υπάρχει ένα λειτουργικό δωμάτιο, που περιμένει τον βραδινό του φιλοξενούμενο.

Με ξενοδόχο τον Χόπερ

Η ιδέα του Virginia Museum Of Fine Arts να προσφέρει σε όποιον επιθυμεί μια τρισδιάστατη εμπειρία του καλλιτεχνικού έργου ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X