ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:24
 

Η γκαλερί eins παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπουρή

Σε αυτή σειρά έργων με τίτλο SOM , ο καλλιτέχνης καταπιάνεται με τις διαδικασίες γλωσσικής παραγωγής

Newsroom K

Η γκαλερί Eins παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπούρη με τίτλο SOM.

Στην καινούργια αυτή σειρά έργων, ο Τουμπουρής καταπιάνεται ξανά με διαδικασίες γλωσσικής παραγωγής, τρόπους επιτέλεσης της χειρονομίας και την παραμόρφωση της σωματικής δράσης ως πεδία διερεύνησης σημείων εκτροπής, παράκαμψης και μετατροπής.

Tα έργα του Τουμπουρή ανταποκρίνονται στον χώρο της γκαλερί και προσφέρονται ως διαδικασίες κατασκευής γλώσσας, σκέψης, κίνησης και συναισθηματικότητας. Προτείνουν τρόπους ώστε η αυτενέργεια και κατανόηση να τεθούν εκ νέου. Λιωμένο μέταλλο επεξεργασμένο σε μηχανή πλάσμα, εγχαράξεις από λέιζερ σε κομμάτια από δέρμα και μικρής κλίμακας ζωγραφικά έργα, στα οποία σωματικές χειρονομίες αποτυπώνονται σε πηλό ψημένο σε χαμηλή θερμοκρασία, εμφανίζονται ανάμεσα στις υφές του SOM. Ένας τίτλος ως ακρωνύμιο αποπνέει συνέργεια, μια σχέση σε αναστολή, μια ανείπωτη διατύπωση. Το εύρος των υλικών που υιοθετεί ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει την ευμετάβλητή τους σύσταση και τη δημιουργία πολυμορφικών δυνατοτήτων που αναδύονται στο περιβάλλον καθώς οι θεατές συγκροτούν την δική τους εμπειρία.

Απόσπασμα από το κείμενο έκθεσης της Μαρίας Πετρίδη, συγγραφέας.

Με την υποστήριξη του Ανοικτού Εργαστηρίου Makers Will Make.

Παράλληλα με τα εγκαίνια της παραπάνω έκθεσης στην eins gallery, θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια της έκθεσης “Three Films”, μία ατομική έκθεση της Jumana Manna στο The Island Club.

 

Πληροφορίες

Πότε / Πού: Eins Gallery, τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 19:30. Η έκθεση θα διαρκέσει απο 24 Ιανουαρίου 2020 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020.  Τετάρτη με Παρασκευή 16:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 16:00. Θέμιδος 28, Λεμεσός

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 522977 , https://www.facebook.com/einsgallery/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X