ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:04
 

Mετά τον Έλτον Τζον το θεόρατο έργο τέχνης επιστρέφει στην πατρίδα του

O Έλτον Τζον «παρέδωσε» ένα από τα πολλά έργα που του ανήκουν επιστρέφοντας το στην Αυστραλία

Newsroom K

Συλλέκτης φωτογραφικών αριστουργημάτων αλλά και εκλεκτικών έργων σύγχρονης τέχνης ο Έλτον Τζον "παρέδωσε" ένα από τα πολλά έργα που του ανήκουν επιστρέφοντας το στη χώρα που ανήκει, την Αυστραλία των Αβορίγινων.

"Η δημιουργός ζωγράφιζε την πατρίδα της σε διαφορετικές περιόδους του ίδιου έτους κατά τη διάρκεια των εποχών. Το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ εντυπωσιακό λόγω του μεγάλου μεγέθους του καθώς και του ότι έχει εκτεθεί σε πολλές σημαντικές διεθνείς γκαλερί" ανέφερε σε δήλωση της η Αβορίγινας καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου δημοπρασιών Bohnams Φραντζέσκα Καβατσίνι.

Ήταν συγκινημένη καθώς το έργο με τίτλο "Η Χώρα μου (1993)" της επίσης Αβορίγινα 'Εμιλι Κίνγκσβαρεγιε επέστρεψε για λίγοα στα μέρη που το ενέπνευσαν.

Στον πίνακα γεμάτο από χρώματα κυριαρχούν το πορτοκαλί και το κόκκινο και το απαγορευτικό για πολλούς ύψος των 3,7 μέτρων δεν δυσκόλεψε την αγορά του από ανώνυμο ιδιώτη συλλέκτη.

Παρότι δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για τον αγοραστή, η Καβατσίνι δήλωσε ότι είναι ντόπιος και ότι ο πίνακας θα παραμείνει στην πατρίδα της δημιουργού που τόσο πολύ αγαπούσε.

"Η 'Εμιλι θεωρείται η διασημότερη γυναίκα καλλιτέχνης στην Αυστραλία. Φημίζεται και στην πατρίδα της και στο εξωτερικό" είπε η Καβατσίνι για την Κίνγκσβαρεγιε που πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 χρόνων.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

«Angry 01», 2019.«Wrong side of the bed», 2019.«Pink Stack or lying underneath a real Anthony Caro for eight and a half minutes», 2009

Αναζητώντας την έκπληξη

Η συζήτηση σχετικά με τα εκφραστικά μέσα της σύγχρονης τέχνης γίνεται στη διάρκεια της ξενάγησης στις δύο εκθέσεις, που ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, «Γλέντι στην ακρογιαλιά ΙΙ», δεκαετία 1970. Ταπισερί 196x268 εκ.

Ζωγραφική... στον αργαλειό

Το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, ετοιμάζει έκθεση με τίτλο «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X