ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Ε. Χατζησάββα τέλεσε ο Φ. Φαίδωνος

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως η κ. Χατζησάββα επιχειρεί ένα σκηνικό επαναπατρισμό στο γενέθλιο χώρο της Θεάς Αφροδίτης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εγκαινιάστηκε στις 12:30 το μεσημέρι η έκθεση της καθηγήτριας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, κυρίας Ερατώς Χατζησάββα με θέμα: «Ο Επαναπατρισμός της Θεάς. Η Αφροδίτη στην Πάφο» στην αίθουσα ΕΝ ΠΛΩ στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε πως είναι  γνωστό, πως  ο Δήμος Πάφου έχει ως έμβλημά του την Αφροδίτη και στηρίζει κάθε προσπάθεια που προβάλλει τη σχέση της θεάς με την πόλη μας. 
Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι για τη διοργάνωση της έκθεσης συνεργάζονται οι Δήμοι της Πάφου, της Γεροσκήπου και της Πόλης Χρυσοχούς, οι Δήμοι της Αφροδίτης, όπως ευφυώς χαρακτηρίστηκαν και οι δυο κοινότητες που έχουν άμεση σχέση με τη λατρεία της Θεάς, τα Κούκλια και το Νέο Χωρίο. 

Ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στην Παφίτισσα ζωγράφο αλλά και στα θέματα της που αναφέρονται στην  Κύπριδα, την Παφία Αφροδίτη. 

Ουσιαστικά σχηματίσθηκε μ’ αυτή την έκθεση ένα άτυπο δίκτυο, που ευχήθηκε, όπως είπε,  να αποκτήσει συνέχεια και με άλλες εκδηλώσεις και διοργανώσεις για την Αφροδίτη. 

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως η κ.  Χατζησάββα επιχειρεί ένα σκηνικό επαναπατρισμό στο γενέθλιο χώρο της Θεάς γνωστών έργων της Αναγέννησης, με θέμα την Αφροδίτη. 

Οι έρωτες και οι μύθοι της Αφροδίτης ενέπνευσαν όλους τους μεγάλους γλύπτες της Αναγέννησης: τον Μποτιτσέλι, τον Ρούμπενς, το Βελάθκεθ, τον Καμπανέλα, τον Τιτσιάνο και άλλους, που μας έδωσαν αθάνατα έργα. Αυτά τα έργα συνέχισε,  επαναπατρίζει η κυρία Χατζησάββα, σε μια σκηνική υπέρβαση, όπου το παφιακό τοπίο υποδηλώνεται με την Πέτρα του Ρωμιού, την Πλατεία του Δημαρχείου, το Κάστρο και τα θαυμαστά παφιακά ηλιοβασιλέματα.

Η ζωγράφος το 2005 πήρε πρώτο βραβείο «Χρυσό Φάρο» στην Μπιενάλε Αλεξανδρείας. Το 2017 συμμετείχε επίσημα στο εικαστικό μέρος των εκδηλώσεων της Πάφου Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης με την έκθεση «Αναφορά στην Αφροδίτη». 

Από το 2000 μέχρι το 2011 εργάστηκε ως διδάσκουσα στο 7ο Εργαστήρι Ζωγραφικής με Διευθυντή τον καθηγητή Γιάννη Ψυχοπαίδη. Το Δεκέμβριο του 2012 εκλέχθηκε επίκουρη καθηγήτρια στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στον τομέα Ζωγραφικής. Έχει κάνει 12 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Λευκωσία, στην Πάφο και το Ρέθυμνο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

«Angry 01», 2019.«Wrong side of the bed», 2019.«Pink Stack or lying underneath a real Anthony Caro for eight and a half minutes», 2009

Αναζητώντας την έκπληξη

Η συζήτηση σχετικά με τα εκφραστικά μέσα της σύγχρονης τέχνης γίνεται στη διάρκεια της ξενάγησης στις δύο εκθέσεις, που ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, «Γλέντι στην ακρογιαλιά ΙΙ», δεκαετία 1970. Ταπισερί 196x268 εκ.

Ζωγραφική... στον αργαλειό

Το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, ετοιμάζει έκθεση με τίτλο «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X