ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:16
 

Φθινοπωρινή συναυλία της Δικοινοτικής Ορχήστρας

H ορχήστρα δεν θα έχει μαέστρο και θα εκτελέσει κομμάτια μεγάλων καλλιτεχνών

Newsroom K

Τα μέλη της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου ετοιμάζουν ένα ακόμη μουσικό συναπάντημα, μετά το ανοιξιάτικο κονσέρτο, που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της ορχήστρας Nihat Agdac και Νάταλη Νεοφύτου, με ακόμη είκοσι επαγγελματίες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μουσικούς, επιστρέφουν στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία. H ορχήστρα δεν θα έχει μαέστρο, κάτι που δίνει την ευκαιρία στους μουσικούς να δουλέψουν όσο πιο στενά γίνεται μεταξύ τους για το καλό του συνόλου, της μουσικής και της συνεργασίας τους.

To πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει κλασικά κομμάτια μεγάλων καλλιτεχνών όπως, Brandenburg Κονσέρτο Νο.3 σε Σολ μείζονα του J.S. Bach, το Κονσέρτο για δύο όμποε σε Φα μείζονα του T.Albinoni και τη Συμφωνία Νο.12 σε Σολ μείζονα του W.A. Mozart.
Σολίστες της βραδιάς στο όμποε θα είναι η Νάταλη Νεοφύτου και η Κρινιώ Τρούλλου.

Η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου έχει στόχο να περάσει το μήνυμα πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης. Με όπλο τη μουσική και τον πολιτισμό συνεχίζουν να προάγουν την ειρήνη στην Κύπρο.

 

Ποιοι είναι

Η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους μουσικούς, με στόχο να παράγουν υψηλού επιπέδου μουσική και να πραγματοποιούν εμφανίσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, προωθώντας το μήνυμα για ειρήνη στην Κύπρο, μέσα από τη δύναμη της μουσικής. Η ορχήστρα δεν έχει μαέστρο, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να δουλέψουν όσο πιο στενά γίνεται μεταξύ τους για το καλό του συνόλου, της μουσικής και της συνεργασίας τους. Η ιδέα προέκυψε από τη Νάταλη και τον Nihat, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Λονδίνο στο Royal Academy of Music και στο Guildhall School of Music and Drama. Μετά την βράβευσή της με το βραβείο “Stelios Cyprus Bicommunal Award 2016 και 2017”, η πρώτη δικοινοτική ορχήστρα κλασσικής μουσικής στην Κύπρο έχει αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό. Το γεγονός αυτό αποδεικνύουν οι sold out εμφανίσεις της ορχήστρας στο Θέατρο Παλλάς, στη Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελλιώτισσα, στο ιστορικό κτίριο Bedesten και στο Μπελαπάις την χειμερινή, ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο. Την κοινή συναυλία #UnitedByMusic, στην οποία συμμετείχε η ορχήστρα πλάι στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου ως μέρος των εκδηλώσεων Πάφος2017, παρακολούθησαν γύρω στους 2000 θεατές και έχει περισσότερα από 40.000 κλικ στο διαδίκτυο, στρέφοντας το διεθνές ενδιαφέρον πάνω στην δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου.

 

Πότε/πού:  Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ώρα 8:30 μ.μ., Θέατρο Παλλάς

Πληροφορίες: Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται προς 10 ευρώ, στο Θέατρο Παλλάς και κρατήσεις μπορούν να γίνουν στα τηλέφωνα 97-804219, στο 05338603715 και στο 22410181(Θέατρο Παλλάς).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου www.cychamber.com και στη σελίδα της στα social media www.facebook.com/Cyprus-Chamber-Orchestra. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Η δημιουργία του Piano Quartet, προέκυψε από την ανάγκη τεσσάρων πιανιστριών να αφήσουν πίσω τη μοναξιά μιας σόλο εμφάνισης

Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Κύπρου, με στόχο να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X