ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι μαθητές τραγουδάνε: «Με τραγούδι κι όνειρο»

Οι μαθητές μπορούν να τραγουδήσουν το όνειρό τους και να ονειρευτούν με τα τραγούδια τους

 Οι μαθητές μπορούν να τραγουδήσουν το όνειρό τους και να ονειρευτούν με τα τραγούδια τους, και στέλνουν το μήνυμα ότι όσο υπάρχει ο κόσμος του τραγουδιού και του ονείρου, τόσο υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, αυτός της αγάπης και της ευτυχίας.

Αυτό το μήνυμα βίωσε το μουσικόφιλο κοινό που παρευρέθηκε στη βραδινή συναυλία «Με τραγούδι κι όνειρο» -το επιστέγασμα των εργασιών της Ημερίδας Χορωδιών 2016- την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στη Λευκωσία.

Τη δράση διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσω της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Στόχος ήταν, αφενός, η επιμόρφωση των Καθηγητών Μουσικής και των μαθητών σε θέματα χορωδιακού τραγουδιού, και αφετέρου, η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της επίσημης εκπαίδευσης, δήμων και κοινοτήτων του τόπου. Ο διττός αυτός στόχος αποτελεί μέρος των εμφάσεων του Προγράμματος Σπουδών Μουσικής και της ευρύτερης εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Επιστέγασμα των εργασιών της Ημερίδας ήταν η από κοινού ερμηνεία του τραγουδιού «Circle of Life» (Elton John και Tim Rice) από τις χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και το «Ob-La-Di, Ob-La-Da» (John Lennon και Paul McCartney) από τις χορωδίες των Μουσικών Λυκείων . Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση των κοινών τραγουδιών είχαν οι μαέστροι Μαρία Στυλιανού – Ρούσου και Λοΐζος Σ. Λοΐζου, αντίστοιχα.

Η συναυλία ήταν ανοικτή προς το ευρύ κοινό με ελεύθερη είσοδο, ώστε να επιτευχθεί το «άνοιγμα» της επίσημης εκπαίδευσης προς την κοινότητα.

Τέλος, έγινε η παρουσίαση των τριών πρώτων ιδρυθέντων Μουσικών Γυμνασίων καθώς υπόσχονται υψηλές αξιώσεις για το μέλλον της χορωδιακής μουσικής του τόπου, ενώ οι χορωδίες των Μουσικών Λυκείων κατέδειξαν ότι επάξια πλέον κατέχουν θέση ανάμεσα σε χορωδίες του εξωτερικού, με υψηλό ερμηνευτικό επίπεδο.

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση