ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παγκόσμια Μέρα Μουσικής με τους Monsieur Doumani

Θέατρο Ριάλτο και Alliance Francaise Λεμεσού γιορτάζουν με μια συναυλία στην Πλατεία Ηρώων

Δελτίο Τύπου

Το Θέατρο Ριάλτο συνεργάζεται φέτος με την Alliance Francaise Λεμεσού για να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου, σε μια ανοικτή συναυλία στην Πλατεία Ηρώων.

Το Θέατρο Ριάλτο επιθυμώντας να επεκτείνει και να συνδέσει το Cyprus Rialto World Music Festival με τη Μέρα Μουσικής και η Alliance Francaise που έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση τα τελευταία χρόνια με τις πετυχημένες διοργανώσεις La Fête de la Musique, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ξεχωριστή Μέρα Μουσικής.

Για το σκοπό αυτό έχουν προσκαλέσει το γνωστό κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani καθώς και το εφηβικό σχήμα κρουστών Drumble Beats να ετοιμάσουν μια μουσική γιορτή ανοικτή σε όλη την πόλη και τους κατοίκους της όλων των ηλικιών και εθνοτήτων, με world music διάθεση και ελεύθερη είσοδο.

Οι Monsieur Dοumani δημιουργήθηκαν το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στο τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως: WOMAD, Songlines Encounters, Sommarscen Festival, SKIF St Petersburg, Vienna Konzerhaus, καθώς και διεθνείς διακρίσεις όπως η ανάδειξη του ως ένα από τα 4 καλύτερα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού ‘Songlines’ 2016. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους οι οποίοι έλαβαν εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα. Ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο 'Sikoses' έφτασε στο Νο.1 στα 'Transglobal World Music Chart' του μήνα Νοεμβρίου 2015.

Οι Drumble Beats είναι ένα εφηβικό σχήμα κρουστών που από το 2013 λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γερμανού ντράμερ Roger Heinrich. Οι Drumble Beats συνδυάζουν συμβατικά τύμπανα και κρουστά με πρωτότυπα και πειραματικά όργανα. Κατσαρόλες και πλαστικές σωλήνες σμίγουν με ντραμς, αφρικάνικα djembe, γραφομηχανές, τενεκέδες και ηλεκτρονικά samples δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό κράμα κι ένα χαρακτηριστικό προσωπικό ήχο. Παίζουν διασκευές ροκ και ποπ τραγουδιών, ρυθμούς με αφρικάνικες, marching και latin επιρροές, καθώς και πρωτότυπες δικές τους δημιουργίες.

Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Κύπρο και στην Γερμανία. Με την ενέργεια, τη φρεσκάδα, τον ήχο και το ρυθμό τους, οι Drumble Beats, αποτελούμενοι από τους: Οδυσσέα Βλάμη, Άγγελο Βλάμη, Kassandra Hellicar και Yolanda Hellicar, δημιουργούν στις εμφανίσεις τους ένα ανεβαστικό μείγμα που δεν αφήνει κανένα πόδι ακίνητο.

Πού/πότε: Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, Τρίτη 21 Ιουνίου, ώρα 8:30
Πληροφορίες: 77777745

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X