ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:24
 

Μουσικές της γειτονιάς μας από το SINAFI TRIO

Τρεις Ελληνίδες μουσικοί που ταξιδεύουν, τραγουδώντας ιστορίες ξενιτιάς, χωρισμού και αγάπης

Newsroom K

Μουσικές από τη γειτονιά μας θα χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό της Κύπρου τις τελευταίας ημέρες το Sinafi Trio, που αποτελείται από τρεις Ελληνίδες μουσικούς που γνωρίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, το 2014, την Ασινέθ Φωτεινή Κοκκάλα στο κανονάκι, τη Μαρίνα Λιόντου Mohamend σε ούτι και λάφτα και την Έλενα Μουδίρη Χασιώτου στη φωνή και στα κρουστά. Από την ημέρα που γνωρίστηκαν και δημιούργησαν το δικό τους μουσικό σινάφι τριάδα συνταξιδεύουν, λέγοντας ιστορίες από τα cafe aman και τους μεϋχανέδες της Κωνσταντινούπολης. Τραγουδούν ιστορίες της ξενιτιάς, του χωρισμού, της αγάπης και του γλεντιού από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολίας, του Αιγαίου και της Ελλάδας.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχουν εμφανιστεί στην Τουρκία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόσφατα, συμμετείχαν στη συλλογή της Kalan Müzik που θα κυκλοφορήσει με θέμα τα δημοφιλέστερα türkü (τούρκικα παραδοσιακά τραγούδια, ενώ σε λίγους μήνες, θα κυκλοφορήσει από την ίδια εταιρία, η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με θέμα τη γυναίκα και τους διάφορους ρόλους της (σύζυγος, μητέρα, ερωμένη, χήρα, ερωτευμένη κ.λπ.), όπως αυτοί περιγράφονται μέσα από τα τραγούδια της Ανατολίας και της ευρύτερης περιοχής (Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία κ.ά.). Το Sinafi Trio όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και την Τουρκία (Uğur Önür, Apostolos Sideris, Şakir Ozan Uygan, Pantelis Stoikos, Alexandros Rizopoulos, Evi Kanellou).

 

Πότε/πού:

  • Sinafi Trio στο Καφενείο Αβόζο στη Λεμεσό στις 27 Δεκεμβρίου, ώρα 9:00 μ.μ. Πληροφορίες τηλ. 96825554
  • Koσμικό Κέντρον Αντωνάκης, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ. Κρατήσεις τηλ. 22664697
  • Ananas 8Bit στην Πάφο στις 29 Δεκεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ. Πληροφορίες τηλ. 26600126.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Η δημιουργία του Piano Quartet, προέκυψε από την ανάγκη τεσσάρων πιανιστριών να αφήσουν πίσω τη μοναξιά μιας σόλο εμφάνισης

Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Κύπρου, με στόχο να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X