ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:15
 

Ποιητική Βραδιά στο Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι ποιητές και μαθητές του σχολείου της Ομάδας Λογο-Τεχνικών Παρεμβάσεων

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος», η Ομάδα Λογο-Τεχνικών Παρεμβάσεων και η Επιτροπή Βιβλιοθήκης διοργανώνουν Ποιητική Βραδιά στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, την Τετάρτη, 17 Απριλίου. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι ποιητές Νίκος Ορφανίδης, Λεωνίδας Γαλάζης, Γιώργος Καλοζώης, Ηλιάδα Αδάμου και παιδιά της Ομάδας Λογο-Τεχνικών Παρεμβάσεων.


Η Ομάδα Λογο-Τεχνικών Παρεμβάσεων (έτσι την ονόμασαν τα ίδια τα παιδιά) είναι μια ομάδα παιδιών του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» που αγαπούν τη λογοτεχνία και αναλαμβάνουν λογοτεχνικές δράσεις εντός του σχολείου. Η Ομάδα λειτουργεί ανεξάρτητα από τους Ομίλους και οι εκδηλώσεις της λαμβάνουν χώρα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών γίνονται συναντήσεις σε ελεύθερο χρόνο. Τα παιδιά πειραματίζονται στην ποίηση και το διήγημα. Οι μαθητές ήδη έχουν κάνει πολλά και ενδιαφέροντα: Έφτιαξαν πολύχρωμα χαρτονάκια με στίχους και τα έδεσαν στα δέντρα της αυλής του σχολείου. Φιλοτέχνησαν σελιδοδείχτες και τους διέθεσαν για την Πρόνοια του σχολείου. Προκήρυξαν διαγωνισμό λογοτεχνίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Βιβλιοθήκης. Πειραματίστηκαν με το book-crossing στην αυλή του σχολείου και δημιούργησαν σελίδα στο Facebook (Ομάδα Λογο-Τεχνικών Παρεμβάσεων). Αποκορύφωμα των δράσεων της ομάδας αποτελεί η Ποιητική Βραδιά, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για μία ακόμη δράση με τίτλο: Γράφω στίχους στους τοίχους του σχολείου-με μπογιές.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μαθητές, με παρότρυνση των καθηγητών τους, εμπλέκονται θετικά όχι μόνο στη διοργάνωση και την εκτέλεση της κάθε εκδήλωσης, αλλά και στην προώθησή της στα Μέσα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι άκρως σημαντική, όχι μόνο διότι η επικοινωνία των εκδηλώσεων είναι εξαιρετικής σημασίας, αλλά και επειδή οι μαθητές μαθαίνουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Η Ομάδα Λογο-Τεχνικών Παρεμβάσεων είναι μια ομάδα παιδιών του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» που αγαπούν τη λογοτεχνία και αναλαμβάνουν λογοτεχνικές δράσεις εντός του σχολείου.

Πληροφορίες:

Πότε/πού: Τετάρτη 17 Απριλίου, ώρα 7:30 μ.μ. Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος», Αγίου Μελετίου 25, τηλ. 22443150

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, βρίσκεται φέτος στο Φεστιβάλ Καννών για να παρουσιάσει την τελευταία εκδοχή του αμίμητου ήρωα, με τίτλο «Rambo V: Last Blood».

Ο Ράμπο έγινε 73 ετών

Στην τελευταία ταινία «Rambo V: Last Blood», ο αμίμητος ήρωας μάχεται ένα μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X