ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κινηματογραφικές Μέρες από τις 15 Απριλίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου προσφέρει κορυφαία γκάμα ταινιών

ΚΥΠΕ

 Οι "Κινηματογραφικές Μέρες" - το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου - θα διεξαχθούν από τις 15 μέχρι τις 24 Απριλίου 2016, σε Λευκωσία και Λεμεσό, προσφέροντας στο σινεφίλ κοινό μια κορυφαία επιλογή ταινιών από ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου, που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, είναι αφιερωμένο στη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας.

Στις οθόνες του Θεάτρου Ριάλτο (Λεμεσός) και του Κινηματογράφου Ζήνα (Λευκωσία) θα προβληθούν και φέτος ταινίες ποικίλης θεματολογίας, με κοινό χαρακτηριστικό την ανάγκη έκφρασης και την προσπάθεια ανάπτυξης κριτικού διαλόγου μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου.

Στο φετινό μη διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ με τίτλο «Viewfinder- Mατιές στον Σύγχρονο Διεθνή Κινηματογράφο», προβάλλονται και φέτος ταινίες που έχουν διακριθεί ανά το παγκόσμιο κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής χρονιάς, όλες σε πρώτη προβολή στην Κύπρο.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα συνθέσουν το φετινό, μη διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι η γνωστή ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Ο Αστακός" (The Lobster), η βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2016 "Son of Saul", και η ταινία "Τhe Brand New Testament", υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Έντονη θα είναι φέτος η παρουσία της γυναίκας σκηνοθέτιδας, αφού η πλειοψηφία των φετινών ταινιών έχουν σκηνοθετηθεί από γυναίκες – άλλες πρωτοεμφανιζόμενες, και άλλες καθιερωμένες. Αξιοσημείωτη καταγράφεται η παρουσία του Σάκη Ρουβά, κατά την προβολή της ταινίας που συμμετέχει "Chevalier".

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για φοιτητές με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας, για μαθητές και κατόχους κάρτας ΑμεΑ .

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμο στη επίσημη ιστοσελίδα του www.cyprusfilmdays.com και στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook.

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση