ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγει η αυλαία για το Φεστιβάλ των Καννών

Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα με το έργο «Café Society» του Γούντι Άλεν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το διάσημο φεστιβάλ ταινιών κινηματογράφου, το οποίο λαμβάνει χώρα στις Κάννες και φημίζεται για τις πρώτες προβολές του, καθώς και για τις αξιόλογες ταινίες που προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αλλά εκτός συναγωνισμού, ξεκινάει σήμερα τις προβολές.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει απόψε με την πολύκροτη ταινία «Café Society» του Γούντι Άλεν, στην οποία πρωταγωνιστεί η Κρίστεν Στιούαρτ, ο Μπλέικ Λάιβλι και η Άννα Καμπ. Η πολύκροτη ταινία του Γούντι Άλεν θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού απόψε στο Φεστιβάλ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά, που μία ταινία του αναγνωρισμένου 80άχρονου συγγραφέα και σκηνοθέτη ανοίγει το Φεστιβάλ.

Τι κι αν ο καιρός είναι βροχερός στις Κάννες, αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τους διάσημους ηθοποιούς να φτάσουν στις Κάννες για να παρακολουθήσουν τις πολυαναμενόμενες ταινίες. Έτσι, ο Τζορτζ Κλούνεϊ μαζί με τη σύζυγό του Αμάλ Αλαμουντίν έφτασαν στις Κάννες, περιμένοντας να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του «Money Monster». Στην ταινία αυτή πρωταγωνιστούν η Τζόντι Φόστερ και ο Κλούνεϊ. Στις Κάννες έχει επίσης καταφθάσει και η Κρίστεν Στιούαρτ, ενόψει της αποψινής της πρεμιέρας.

Ενόσω οι σταρ συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Κρουαζέτ, οι φωτογράφοι και οι δημοσιογράφοι έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους και ετοιμάζονται τα φλας να αστράψουν, δίνοντας τον παλμό του κόκκινου χαλιού του 69ου Φεστιβάλ των Καννών.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ των Καννών αναμένεται να τελειώσει την Κυριακή 22 Μαΐου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής έχει οριστεί ο Αυστραλός σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ, ενώ τις καρέκλες της κριτικής επιτροπής συμπληρώνουν δίπλα του οι Βανέσα Παραντί, Βαλέρια Γκολίνο, Μαντς Μίκελσεν, Λάζλο Νέμες, Αρνό Ντεπλεσάν, Καταγιούν Σαχαμπί και Ντόναλντ Σάδερλαντ.

 

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση