ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Μπεν-Χουρ»: η επική ταινία εκσυγχρονίζεται

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γουάλας, ανταγωνίζεται την κλασική ταινία των 11 Όσκαρ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μία από τις πιο αγαπημένες κλασικές ταινίες όλων των εποχών, η ταινία «Μπεν-Χουρ» επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες και υπόσχεται να συναρπάσει τους λάτρεις της ανά το παγκόσμιο.

Την ιστορική ταινία περιπέτειας ανέλαβαν να εκσυγχρονίσουν ο σκηνοθέτης Τιμούρ Μπεκμαμπέντοφ, με τους γνωστούς ηθοποιούς Τζακ Χιούστον, Ναζανίν Μπονιάντι, Τόμπι Κέμπελ, Άγελετ Ζούρερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ροντρίγκο Σαντόρο και Γιώργο Καραμίχο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η ταινία «Μπεν-Χουρ» αφηγείται την επική ιστορία του Ιούδα Μπεν-Χουρ (Τζακ Χιούστον), ενός πολυβασανισμένου γόνου πλούσιας εβραϊκής οικογένειας, ο οποίος δέχεται άδικες κατηγορίες για φόνο από τον υιοθετημένο τoυ αδερφό, Μεσάλα (Τόμπι Κεμπέλ), αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού. Έχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένεια και τη γυναίκα του (Ναζανίν Μπονιάντι), ο Ιούδας γίνεται σκλάβος και βασανίζεται κατά πολύ στη θάλασσα. Ο Ιούδας επιστρέφει στην πατρίδα του για να δικαιωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η επική ταινία «Μπεν-Χουρ» προβλήθηκε το 1959 καταφέρνοντας να αποσπάσει 11 Όσκαρ, καταρρίπτοντας ρεκόρ. Το εκσυγχρονισμένο σενάριο, το οποίο βασίστηκε στο κλασικό μυθιστόρημα Λιούις Γουάλας «Μπεν-Χουρ: Μια Ιστορία του Χριστού», έχουν διασκευάσει οι Κιθ Κλαρκ και Τζον Ρίντλεϊ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση