ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:55
 

Σπάνιο αντίτυπο του Χάρι Πότερ πωλήθηκε έναντι 28.500 λιρών

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος»

Newsroom Κ, Αθήνα

Σπάνια γνήσιο αντίτυπο του πρώτου βιβλίου από τα επτά της επιτυχημένης και δημοφιλούς σειράς μυθιστορημάτων «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 28.500 βρετανικών λιρών.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», το οποίο αγοράστηκε από ένα ιδιώτη συλλέκτη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βιβλίο του 1997, εκδόθηκε με δύο λάθη, και ως εκ τούτου πουλήθηκε από τις Staffordshire libraries έναντι 1 λίρας πριν από περίπου 20 χρόνια.

To πρώτο ορθογραφικό λάθος εντοπίζεται στο οπισθόφυλλο όπου αντί για «Philosopher's» αναγράφεται «philospher's

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, που επιθυμούσε να μη κατονομοαστεί, είχε αγοράσει το βιβλίο από ένα τοπικό βιβλιοπωλείο στο Staffordshire και το διάβασε κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Από τότε, είχε το βιβλίο σε ένα ντουλάπι ώπου το ανακάλυψαν οι δημοπράτες.

Το δεύτερο λάθος εντοπίζεται στη σελ. 53 όπου επαναλαμβάνεται η φράση «1 wand (1 ραβδί)»

Αξίζει να σημειωθεί ότι από μόλις 500 αντίτυπα είχαν εκδοθεί την πρώτη φορά, ενώ μόλις 300 εξ' αυτών είχαν δοθεί σε βιβλιοθήκες.

Το βιβλίο δημοπρατήθηκε σήμερα, 31 Ιουλίου, συμβολικά καθώς πρόκειται για την ημερομηνία γενεθλίων τόσο της συγγραφέως της δημοφιλούς σειράς, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, όσο και του φανταστικού της ήρωα, Χάρι Πότερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το μυθιστόρημα της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ

Καβάφης, ένας άντρας σε κίνηση

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η δημιουργία του Piano Quartet, προέκυψε από την ανάγκη τεσσάρων πιανιστριών να αφήσουν πίσω τη μοναξιά μιας σόλο εμφάνισης

Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Κύπρου, με στόχο να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X