ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:08
 

Σταυρώθηκε η μισή Θυμέλη από την Ολομέλεια

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΘΟΚ – Ανέρχεται στο ποσό των 6.953.880

Newsroom K

Στη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής (15 Μαρτίου) και στη συζήτηση που έγινε για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, ψηφίστηκε σε νόμο ο Προϋπολογισμός του Οργανισμού με 37 ψήφους υπέρ και 5 κατά (Παύλος Μυλωνάς, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ), ύψους 6.953.880 ευρώ. Ο Προϋπολογισμός του ΘΟΚ κατατέθηκε με σημαντική καθυστέρηση και γι’ αυτό συζητήθηκε με τη μορφή του Κατεπείγοντος. Τελικά, μετά από σχετικήη συζήτηση, σταυρώθηκε το ήμισυ του κονδυλίου που αφορά το Σχέδιο Επιχορηγήσεων «Θυμέλη»  –ύψους 1.638.735 ευρώ– μέσω του οποίου ο Οργανισμός επιδοτεί τα ελεύθερα/ιδιωτικά θεατρικά σχήματα.

Στη συζήτηση της Ολομέλειας ΑΚΕΛ και Οικολόγοι υποστήριξαν ότι για εκείνους είναι δεδομένο ότι πρέπει να υποστηρίζουν έναν προϋπολογισμό για τον πολιτισμό, και σημειώθηκε ότι αν σταυρωνόταν ο προϋπολογισμός, άρα και το κονδύλι για τις επιχορηγήσεις θα δυσκολευθούν οι άνθρωποι του πολιτισμού, όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Ο κ. Περδίκης με τη σειρά του είπε «Θεωρώ εξαιρετικά προβληματικό για φτωχούς ανθρώπους, μεροκαματιάρηδες να μείνουν απλήρωτοι».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι είναι στρέβλωση ότι ο ΘΟΚ επιδοτεί και κάνει πολιτιστική πολιτική για να δώσει βοήθεια σε ένα ιδιωτικό θέατρο που είναι και ανταγωνιστής του και υποστήριξε το σταύρωμα του κονδυλιού. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΔΗΚΟ, με τον βουλευτή του κόμματος να σημειώνει: «Δεν αμφισβητούμε τον ρόλο που έχει διαδραματίσει διαχρονικά ο ΘΟΚ, αλλά αυτή τη στιγμή επειδή υπάρχει σωρεία παραπόνων από ιδιωτικούς θεατρικούς φορείς που νιώθουν ότι αδικούνται, έχουμε εισηγηθεί να σταυρωθεί το κονδύλι για να μπορεί και το (κοινοβουλευτικό) σώμα να γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια των πραγμάτων». Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ πρότεινε τη δέσμευση του 50% του κονδυλιού προκειμένου τα σχήματα και τα θέατρα που έχουν τύχει επιχορήγησης να καλύψουν σοβαρές τρέχουσες ανάγκες. Η πρόταση του βουλευτή τελικά έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία της Ολομέλειας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ιωνάς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης

«Τραγελαφικό το μήνυμα του Υπ.Δικαιοσύνης. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:46

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Η έκδοση θα περιλαμβάνει χειρόγραφα του διάσημου μουσικού, φωτογραφίες από την προσωπική του συλλογή, λευκώματα με σημειώσεις και στίχους τραγουδιών.

Ο Πρινς για τον Πρινς

Ο εκδοτικός οίκος Random House ανακοίνωσε ότι η αυτοβιογραφία του, με τίτλο «The Beautiful Ones», θα κυκλοφορήσει στις 29 ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X